Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.11.14
Alföldi Erdőkért Emlékéremmel ismerték el a NYÍRERDŐ Zrt. két munkatársa, Nagy Igor és Misó Mihály munkáját. Az Alföldi Erdőkért Egyesület Kutató Napján, Lakitelken adták át az emlékérmeket, amelyeket azok a szakemberek kaphatnak meg, akik az alföldi erdők telepítésében, felújításában, nevelésében, illetve ezek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeznek.

Az erdőmérnöki és vadgazda mérnöki végzettséggel rendelkező Nagy Igor húsz éve a Hajdúhadházi Erdészet munkatársa, jelenleg igazgató-helyettesként dolgozik. Munkája során nemcsak az idős tölgyes erdők kíméletének képviselője, hanem az őshonos fafajokból álló, elegyes állományok létesítésének szorgalmazója is. Korán felismerte az özönnövények megjelenésével járó kockázatokat, a természetszerű erdők fenntarthatósági nehézségeit. Elindította a fásszárú özönnövények, különösen a kései meggy és a bálványfa visszaszorulását eredményező programokat.

Misó Mihály 2009 óta a ővadásza, az idei évtől vadgazdálkodási ágazatvezetőként szolgál. A vadgazda mérnöki végzettségű szakember az erdőt és annak vadállományát elválaszthatatlan egységként kezeli, mindennapi munkája során.

Az erdő-, és vadállomány egyensúlyának megtartása érdekében, több éves adatfeldolgozás alapján
felállította a gúthi dám- és nagyvadállomány populációs modelljét, számszerűsítette a különböző célok eléréséhez szükséges feladatokat. Kitűnő vadászkürtös, több évtizede elismert vérebvezető, bíró, oktató, a véreb egylet kelet-magyarországi összekötője. Az elismerésekhez a NYÍRERDŐ Zrt. minden munkatársa nevében gratulálunk!