Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.26
A cégnek – elmondásuk szerint – nincs semmiféle tartozása az utasok, illetve a partnerirodák felé. Facebook-oldalukon már közzétették, hogy az utasaik hová fordulhatnak kártérítésért.

2020 május 29-én befejezi magyar tevékenységét az Aeolus Utazási Iroda, a cég a Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést a bezárásról.

“A magyar cégnek tartozása, további kötelezettsége nincs utasok, partnerirodák felé. Utasaink – akik még nem nyújtották be a kárbejelentést az Allianz biztosítóhoz -, az Aeolus Utazási Iroda honlapján (www.aeolus.hu) határozatlan ideig egy pontos, magyar nyelvű tájékoztatást kapnak arról, hogyan kell eljárni a kárbejelentéssel kapcsolatosan. Információnk szerint az utasaink nagy többsége már elküldte a bejelentést, amiről visszaigazoló e-mailt is kaptak. Honlapunkon megtalálható egy szlovák információs telefonszám, melyen magyar nyelvű kolléga továbbra is rendelkezésre áll júniusban. (…) Köszönjük az elmúlt 15 évet minden utasunknak és partnerünknek, minden jót kívánunk!” – írják.

A cég cseh és szlovák részlegei már márciusban kérték a vagyoni biztosíték felhasználását és a csődeljárás megkezdését. Ekkor azonban még úgy tűnt az Aeolus Hungary Utazási Iroda – amely az utolsó néhány évben kizárólag közvetítéssel foglalkozott – nem fog veszélybe kerülni.

Az Aeolus főleg a görög utak specialistájaként volt ismert. A cég görög származású tulajdonos testvérpárja az újranyitó Görögország hagyományosan kedvelt nyaralóhelyeire utaztatta az ügyfeleket.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, május elején a Robinson Tours is csődöt jelentett, nekik 25 év után kellett bezárniuk.

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon, hogy értesülj további híreinkről is!