Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.25
Görögország újraindította a menetrend szerinti komp- és légi közlekedést a szigetein hétfőn. Megnyitottak a kávézók és éttermek is.

A megbetegedéseket tükröző számok alapján a görög kormány úgy ítélte meg, sikeresen megfékezték a járvány terjedését a görög szigeteken, így

három héttel hamarabb bejelentette a turistaszezon kezdetét.

Az újraindítás első lépésében azonban a kompközlekedést a normális járatsűrűség felére korlátozták, és továbbra sem engedélyezték a Görögország és járványtól jobban sújtott Olaszország közötti járatokat.

A kompjáratokon és az éttermekben a távolságtartás szabályainak betartása kötelező: az éttermek és szórakozóhelyek az asztalaik felét használhatják, és minden asztalnál legfeljebb 6 vendég ülhet.

A kormány azt is bejelentette, hogy a nyár kezdetéig teljesen újra szeretnék nyitni az országot. Május végén teszik közzé azon országok listáját, amelyek állampolgárai kéthetes hatósági karantén és koronavírus-tesztelés nélkül is ellátogathatnak Görögországba.

A Johns Hopkins amerikai egyetem összesítése szerint Görögországban eddig 2900 koronavírusos fertőzöttet és 171 halálos áldozatot regisztráltak, jóval kevesebbet, mint a mediterrán térség más meghatározó országaiban. A járvány miatt több ideiglenes intenzív osztályt is telepítettek Leszbosz, Számosz, Rodosz, Zákintosz és Korfu szigeteire a meglévő krétai intenzív osztály kapacitásai mellé.

Az idegenforgalom a görög gazdaság létfontosságú eleme, a bruttó összterméknek (GDP) több mint 10 százalékát teszi ki. A kormány adatai szerint több mint 34 millió látogató utazott Görögországba tavaly, akik összesen 18,2 milliárd eurót költöttek. 

Fotó: David Mark / Pixabay

Július 4-től mi is repülhetünk Athénba

Hosszú kényszerpihenő után végre újraindulnak az Aegean légitársaság első nemzetközi járatai is. 2020. július 4-től a Budapest-Athén szakaszon is repülhetünk, kezdésként heti két járattal.

Az Aegean fokozatosan növeli belföldi járatainak számát is, tekintettel a Görögországon belüli repülési korlátozások enyhítésére.

Így tehát mindkét járatnaphoz biztosított a csatlakozás az utasok által leginkább kedvelt görög szigetekre, például Rodoszra, Krétára, Korfura, Szantorinire, Mikonoszra, Miloszra, Zakinthoszra és Karpathoszra.

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon, hogy értesülj további híreinkről is!

MTI/SzeretünkUtazni.hu