Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.05.09
Amikor egy fogalom – esetünkben a Gundel – 125 éves lesz, ideje azt emlékezetesen megünnepelni. Kicsit megállni, visszatekinteni a múltra – és egyben előre is nézni, mit hoz a jövő. E kettő metszéspontjában pedig ott a fantasztikus jelen: egy olyan unikális vacsora, amelyből valóban csak egy lesz. Aki eljön, tanúja lesz a kreativitás sziporkázó, örömteli pillanatainak.

Aki nem jön el – nos, annak sokáig fognak mesélni róla azok, akik ott voltak. Kalla Kálmán a rendszerváltás utáni Gundel-feltámadás emblematikus figurája volt. A washingtoni külképviseleten kápráztatta el az akkori nagykövet, Zwack Péter vendégeit fantasztikus ételkölteményeivel. Láng György, a Gundel új tulajdonosa hosszasan csábította haza; Kalla végül a Gundel névnek – és amit ez a név képvisel, – nem tudott nemet mondani.

A közelmúlt chef-legendája, Kalla Kálmán tehát egy estére visszatér, és Litauszki Zsolttal, a Gundel jelenlegi executive chef-jével közösen hoz létre maradandó élményt. Nem vetélkedés vár ránk, hanem szinergikus együttműködés: a két megszállott, szenvedélyes chef kreációi egy ételsorban érnek össze. Legyen egyike a 125 vendégnek, aki részese lehet ennek az egyszeri alkalomnak!

MENÜ

Gundel Prestige Brut

Kalla Kálmán meglepetése

Aranymazsolás libamáj duó, kápia lekvár
Furmint 2017 – Pelle Pincészet

Csalán velouté, fürj tojással

Spárga, hollandi mártás
Leányka 2013 – Attila Pince

Litauszki Zsolt meglepetése

Rózsaszínűre sütött őzfilé, konfitált vaddisznópofa, főtt grízes rétes, rebarbara
Cabernet Franc 2012 – Attila Pince

Túrógombóc Wampetics (mézes tejföl, eper)
Édes Szamorodni 2013 – Barta Pince

Az ételsor ára 29 125 forint, az ételekhez összeállított ajánlott borsor ára 19 125 forint. A vacsorához lehetőség van à la carte italfogyasztásra is. Az árak nem tartalmazzák a 12,5% szervízdíjat.