Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2024.05.24
Közel 120 autóbuszos utazásszervezőt, nagykereskedőt és iparági beszállítót vonzott a Coach Tourism Association (CTA) tavaszi hálózatépítési rendezvénye Oxfordban. A május 18 és 20 között megrendezett eseményen a családi kirándulásoké és a beszállítók kiállításáé volt a főszerep.

A kétnapos rendezvény előadásainak fő témái között az új marketingstratégiák és a zéró emisszió fontossága kapott kiemelt szerepet. Az újonnan kibővített Holiday Inn Oxfordtól indultak a vezetett túrák, amelyek az oxfordi kastélyt és börtönt, a Bodleian könyvtárat, valamint a Blenheim-palotát is érintették. Sir Winston Churchill szülőházánál Blenheimben a vendégeket “Winstan”, Nagy-Britannia háborús vezetőjének megszemélyesítője üdvözölte, aki egy tárlatvezetést is tartott. Ezt követte Blenheim valaha volt legnagyobb kiállítása, az Icons of British Fashion megtekintése.

„A családi kirándulások fontos részét képezik a CTA-eseményeinek, első kézből mutatják meg, hogy az autóbuszos utazások résztvevői mit tapasztalhatnak meg, ami lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy megismerjék a szervezés összes részletét” – mondta el Robert Shaw, a CTA elnöke.

Az esemény egyben egy üzletfejlesztési hétvége is volt, amelynek fontos szerepe van az üzemeltetők és a nagykereskedők termékfejlesztésében.A Zemo Partnership tagja, Dan Hayes a zéró emissziós átállásról beszélt előadásban, és elmagyarázta, mit tehetnek az autóbusz-turisztikai cégek, desztinációk és szállodaszolgáltatók, hogy felkészüljenek a nem Zéró Emisszión kívüli autóbuszok megszűnésére. Manu Kastia, a Digital Dialog mesterséges intelligencia marketingszakértője a rendezvényen azt fejtette ki előadásában, hogyan segítheti az AI az utazási kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat. A CTA következő eseménye, a CTA Winter Networking lesz november 24-25-én Blackpoolban, jegyek pedig hamarosan foglalhatók a www.coachtourismassociation.co.uk oldalon.

A Coach Tourism Association (CTA) egy több mint 30 éve működő iparági szervezet, amely az autóbuszos turizmus ágazatának összefogására és népszerűsítésére jött létre. A CTA-nak jelenleg mintegy 300 tagja van, akik között autóbuszos utazásszervezők, nagykereskedők és az iparág támogatói is megtalálhatók. A tagok különböző területeken dolgoznak, beleértve szállodacsoportokat, turisztikai hivatalokat, főbb látványosságokat, jegyirodákat és komp üzemeltetőket, valamint szakmai tanácsadókat és B2B cégeket. A CTA az egyetlen olyan szervezet az Egyesült Királyságban, amely aktívan népszerűsíti az autóbuszos turizmust, és kulcsfontosságú előnyöket kínál az üzemeltetőknek és beszállítóknak. Szoros kapcsolatokat ápol más turisztikai szervezetekkel, mint például a UK Tourist Boards, Tourism Alliance, Association of Group Travel Organisers, European Tour Operators Association és a Confederation of Passenger Transport (CPT).