Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2024.02.08
Rekord látogatottsággal zajlott az Egyesült Királyság legnagyobb autóbuszos turizmusügyi rendezvénye.

A Coach Tourism Association (CTA) éves konferenciájára és workshopjára idén rekordszámú látogató érkezett. A Newcastle-ben január 28. és 30. között rendezett eseményen több mint 200 tag vett részt , de új csúcsot döntött arendezvény formális üzleti hálózatépítő része is. A Találkozz a Vásárlóval workshopon 860 találkozóra került sor az autóbuszos túraüzemeltetők és nagykereskedők, valamint ipari szállítók között, ami szintén az eddigi legtöbb. 

A hétvége során számos informális lehetőség volt a hálózatépítésre is, ami további új üzleti megállapodásokat eredményezett a megrendelők és a szállítók között.

„Úgy véljük, hogy a magas látogatószám az új városnéző túráknak és azon formátumoknak köszönhető, amelyek lehetővé teszik az üzemeltetőknek és nagykereskedőknek, hogy egyetlen eseményen találkozzanak a program összes résztvevőjével” – mondja a CTA elnöke, Robert Shaw. – „A hétvége alatt tapasztalt üzletfejlesztés is megerősítette annak az értékét, hogy a szállodák, látnivalók üzemeltetői és egyéb megrendelők is részt vesznek ezen az eseményen.”

A konferencia előtt a CTA üzemeltetői és nagykereskedői részt vettek egy előzetes túrán, amely a Bishop Auklandban található látnivalókat vette sorra, amelynek része volt az autóbuszos csoportokat fogadó Park Head Hotel is. A hétvége után a CTA megrendelői többet megtudhattak a DFDS szolgáltatásról is egy kétnapos, amszterdami hajóúton.

A Konferencia hétvégéjén több kiránduláson is részt lehetett venni, indultak buszok többek között Bamburgh Castle-be, Northumberland-be, valamint Raby Castle-be és County Durham-be, de Newcastle felfedezése sem maradhatott ki a programból. 

A Konferencia során Ian Thomas, a Visitor Economy igazgatója beszélt arról, hogyan választották Északkelet- Angliát az első úticélként annak érdekében, hogy a régió turizmusát a következő 10 évben megkétszerezzék. Az igazgató szerint az autóbuszos turizmus jelentős fellendülést hozhat, és hamarosan új kezdeményezések is várhatóak ennek érdekében.

A CTA következő eseménye a Tavaszi Hálózatépítő lesz, amelyet május 19-20-ig rendeznek Oxfordban.