Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2024.01.20
Egy új mobilalkalmazás jelentősen leegyszerűsíti az USA-ba történő utazási előkészületeket. Az Egyesült Államok Vám- és Határőrizeti Hivatala (CBP) által nemrégiben bevezetett ESTA (Elektronikus Utazási Engedélyezési Rendszer) alkalmazás forradalmasítja, hogyan nyújthatjuk be utazási kérelmeinket.

Könnyű használat, gyors elbírálás

A hagyományos webes felülethez képest, ahol az utazók korábban csak nehézkesen tudták kezelni kérelmeiket, az ESTA mobilalkalmazás felhasználóbarát felülettel és egyszerű navigációval büszkélkedhet. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy:

  • Indítsunk egy ESTA kérelmet közvetlenül a telefonunkról;
  • Beolvassuk útlevelünk képét a kamera segítségével;
  • Ellenőrizzük útlevelünk adatait és érvényességét;
  • Feltöltsünk egy élő videó szelfit személyazonosságunk megerősítéséhez;
  • Személyes és utazási adatokat adjunk hozzá kérelmünkhöz;
  • Válaszoljunk az alkalmassági kérdésekre;
  • Áttekintsük és beküldjük a kérelmünket.

„Az új ESTA alkalmazás erősíti a CBP mobilalkalmazási stratégiáját. Tudjuk, hogy a jövő digitális, és előre kell tekintenünk” – mondta Matthew Davies, a CBP Beutazási és Utasprogramok Igazgatója. „Folyamatosan fejlesztünk és technológiákat vezetünk be folyamataink egyszerűsítése és az utazók elvárásainak megfelelése érdekében.”

Az ESTA mobilalkalmazás 24 különböző nyelven érhető el, és az összes 40 országban szolgálja az utazókat, akiknek állampolgárait a DHS az Egyesült Államokba való üzleti vagy turisztikai célú utazásra engedélyezi akár 90 napos tartózkodással vízum nélkül.

Az új technológia alkalmazásával a CBP nem csak a digitális kor igényeinek felel meg, hanem jelentős mértékben javítja az utazók élményét. Az alkalmazás által nyújtott gyorsaság és kényelem jelentős előrelépés a hagyományos online folyamatokhoz képest.Az új ESTA mobilalkalmazás nem csak egyszerűsíti az utazási engedélyezési folyamatot, hanem egy modern, felhasználóbarát megközelítést is kínál, amely minden utazó számára hozzáférhető.

Az app már letölthető az Apple App Store-ból és a Google Play Áruházból.