Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.12.07
A Seychelle-szigeteken rendkívüli állapotot hirdettek ki Mahé szigetén egy robbanóanyag-raktárban történt pusztító robbanás és a súlyos időjárási körülmények miatt. A robbanás egy építőipari és kőfejtő cégnél történt, amely kiterjedt károkat okozott Mahé keleti partja mentén a kereskedelmi épületekben és az infrastruktúrában.

Wavel Ramkalawan elnök zárlatot rendelt el, korlátozva a mozgást a létfontosságú dolgozókra. A heves esőzésekkel párosuló robbanás evakuáláshoz, sérülésekhez és áldozatokhoz vezetett. Az iskolák és a kórházak bezártak, és az erőforrások korlátai hátráltatják a reagálási erőfeszítéseket.

“Azon dolgozunk, hogy támogatást nyújtsunk, de az erőforrások korlátai kihívást jelentenek. Megértésüket és türelmüket kérjük a válság kezelése során” – jelentette ki a kormányszóvivő.

A Seychelle-szigetek a robbanás és a szélsőséges időjárás kettős hatásával küzdve nemzetközi segélynyújtást és együttműködést sürgetik. Erőfeszítések folynak a normalitás helyreállítására, a nemzetközi repülőtér pedig alapvető szolgáltatásokkal szolgál. Az elnök „szerencsétlenségnek” nevezte a helyzetet, és szolidaritásra szólított fel e kihívások leküzdésében.