Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.03.23

Az idei év közepén, müncheni központtal indítja el legújabb regionális légitársaságát a Lufthansa-csoport.

Az eddig Cityline 2.0 munkanéven emlegetett leánycég végül City Airlines GmbH elnevezést kapta. Az új egység központja Münchenben lesz, Európán belüli rövid- és középtávú útvonalakkal szolgálva a Lufthansa-csoport hálózatát, a Lufthansa és a Lufthansa Cityline légitársaságokkal szoros együttműködésben.

Az új regionális légitársaság Airbus-keskenytörzsűekből álló flottát üzemeltet majd, a személyzet toborzása a közeljövőben indul.

A Lufthansa-csoport vélhetően azért döntött az új regionális cég megalapítása mellett, mert a szakszervezetekkel kötött korábbi megállapodás értelmében a Cityline 2026 után már csak maximum 75 fő befogadására képes típusokat üzemeltethet.

A légitársasági csoport pilótái korábban kritikájuknak adtak hangot, hogy a vállalat egy külön légi üzemeltetői engedéllyel rendelkező, alacsonyabb költségek mellett működő, de az anyacég márkaneve alatt repülő légitársaságot alapít. Kifogásolták, hogy a Cityline 2.0 légitársasághoz útvonalakat szerveznének ki az anyacégtől, az ott dolgozó pilótákra viszont nem vonatkozik a Lufthansa kollektív szerződése – írta az AIRportal.hu.