Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.01.05
Egy hazai síterep marad nyitva a januári tavaszban - írta meg a sielok.hu. Két nap telt el eddig az idei évből, és itthon mindkét napon megdőltek a hőmérsékleti rekordok. A 20 fokhoz közeli hőmérsékleteket ugyan nem a sípályáink mellett mérték, de ebben a tavaszban már csoda kell ahhoz, hogy a hazai pályák üzemeljenek. Ez már csak egy síterepnek sikerül.

Eplény ma jelentette be, hogy a kedvezőtlen időjárásra tekintettel január 4-től zárva tart. A zárlat ideiglenes, csak a következő lehűlésig tart. A hazai síterepek közül Eplény rendelkezik a legnagyobb teljesítményű hóágyúkkal, így az első hidegebb éjszakák után újraindulhat a síelés.

A Mátraszentistváni Sípark továbbra is kitart. Természetesen, tavaszias körülmények között lehet síelni. Itt sincs elég hideg a hóágyúzáshoz. Az előző héthez képest változás, hogy elmarad az esti síelés, és előszezoni jegyárakon lehet síelni.

Hazánkban december 14-én kezdődött meg a síszezon Eplényben, majd négy nappal később Mátraszentistvánban is. Újabb négy nappal később Sátoraljaújhely nyitott ki december 22-én, de ott már karácsony másnapján bezártak. A negyedik hóágyúzható síterepünk, Visegrád még nem tudta megkezdeni a szezont.

Lesiklani nem lehetett, de sífutáshoz és szánkózáshoz elegendő havat gyártottak a Normafánál december második felében, most ott sincs használható pálya. (sielok.hu)