Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.03.17
A  pandemia miatt 2020/2021-ben szünetelt a Working Holiday Scheme (WHS) alapján a vízumok kiadása. 2022-ben ismét lehet WHS vízumot igényelni a magyar és az új-zélandi kormány megállapodása alapján 100 magyar 18 és 35 év közötti fiatal utazhat Új-Zélandra egyéves tartózkodói vízummal.

Az évente meghirdetett  nagy sikerű úgynevezett „Working Holiday Scheme”(WHS) alapján, a meghirdetést követően órákon belül megtelik a kvóta, tájékoztatott Sárdi Rezső, Új-Zéland tiszteletbeli konzulja.

Az Új-zélandi Bevándorlási hivatal honlapján minden hasznos információ megtalálható és ugyanitt interneten keresztül lehet leadni a vízumkérelmeket. Az elbírálás a beérkezések sorrendjében történik.

A jelentkezés kezdetének időpontját a megadott honlapon teszik közzé. A jelentkezés feltételei megtalálhatók a honlapon: https://www.immigration.govt.nz/about-us/covid-19/border-closures-and-exceptions/when-you-can-apply-for-a-working-holiday-visa

A Konzulátuson van lehetőség a kiutazáshoz vagy munkavállaláshoz szükséges okmányok fordítására és azok hitelesítésére (pl. bizonyítványok, útlevelek, erkölcsi és születési anyakönyvi bizonyítvány, jogosítvány stb. 

A konzulátus elérhetősége: Új-Zéland Konzuli Képviselet, 1065 Budapest VI., Nagymező utca 47.  tel:+3630-9710225