Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.01.25
Már nyitva áll a pekingi, a jencsingi és a csangcsiakoui olimpiai falu, így a jövő pénteken kezdődő téli olimpiára érkező versenyzők, kísérők beköltözhetnek a szálláshelyükre.

A vasárnapi első körös nyitáskor az első delegáció a svájciaké volt, de vártak többek között amerikai, brit és ausztrál sportolókat is – az insidethegames.biz oldal beszámolója szerint.

A pekingi első nyitó ceremónián több mint húsz csapat – köztük a kínai, a kanadai és a finn küldöttség – hivatalos képviselője volt jelen. A hivatalos megnyitóra csütörtökön kerül sor.

A végleges regisztráción a pekingi faluban kell átesniük a sportolóknak, függetlenül attól, hogy hol lesz a szállásuk.

A központi faluban curlingeseket, jégkorongozókat, műkorcsolyázókat és jégtáncosokat, gyorskorcsolyázókat, illetve a big air számban versenyző síakrobatákat és hódeszkásokat szállásolnak el.

A Peking központjától 75 kilométerre észak-nyugatra lévő jencsingibe az alpesi síelőket, a bobosokat, a szánkósokat és a szkeletonosokat várják, míg a fővárostól mintegy 180 kilométerre – ugyancsak észak-nyugatra – található csangcsiakouiba a síakrobatákat és a hódeszkásokat, valamint a sílövőket, a sífutókat, a síugrókat és az északi összetettben szereplőket.

A három olimpiai faluban mintegy 5500 versenyzőt és hivatalos kísérőt szállásolnak el. A pekingi téli olimpia jövő péntektől február 20-ig tart. (MTI)