Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.01.19
Görögországban havonta pénzbírságot kell fizetniük azoknak a 60 év felettieknek, akik megtagadják a koronavírus elleni oltás felvételét - jelentette a Le Figaro című francia lap.

A döntést azzal indokolták, hogy tízből kilenc, koronavírussal összefüggő haláleset ebből a korcsoportból kerül ki. A január 16-án életbe lépő rendelkezés értelmében az oltást megtagadók havonta 100 eurót (mintegy 35 ezer forint) kötelesek fizetni mindaddig, amíg be nem oltatják magukat.

Tanosz Plevrisz egészségügyi miniszter azt közölte, hogy február 1-jétől oltatlannak minősülnek mindazok, akik nem vették fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást a második oltás után eltelt hét hónap alatt.

„Az oltási igazolás továbbra is érvényes lesz, mert kilenc hónapos európai igazolásról van szó, de nem részesülhetnek olyan előnyökben, mint a kizárólag oltottak számára engedélyezett helyek igénybevétele” – tette hozzá Plevrisz.

Görögországban a 11 millió lakosból több mint 7 millióan vették fel a védőoltást. Több mint 3,9 millióan kapták meg már az emlékeztető oltást is.