Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.02.25
A Máltai Turisztikai és Fogyasztóvédelmi Minisztérium megállapodást írt alá a Don Bosco Tanítványainak és Barátainak Nemzeti Szövetségével a kormány és a szalézi rend együttműködésének megerősítése érdekében.

A megállapodás célja, hogy egy eddig kevésbé kiemelt turisztikai szegmenst, a vallási turizmust fejlesszék és az ez iránt nyitottakat Máltára vonzzák.

A megállapodást Ronald Mizzi, az Idegenforgalmi és Fogyasztóvédelmi Minisztérium államtitkára, Johann Buttigieg, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgatója és a szaléziak képviseletében Bryan Magro írta alá Clayton Bartolo turisztikai miniszter jelenlétében.

A megállapodás értelmében a kormány 200.000 euró támogatást ad a szaléziaknak infrastrukturális fejlesztésre, melynek keretében azok egy olyan épületet alakítanak ki, amely egyesíti és helyet ad azoknak a katolikus fiataloknak, akik Máltát választják lelkigyakorlatunk elsődleges célpontjának.

További 60 000 eurót kapnak öt évre elosztva azzal a céllal, hogy Máltát, mint vallási úti célt népszerűsítsék abban a 230 országban, ahol Don Bosco szalézi rendje jelen van.

Clayton Bartolo idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi miniszter elmondta, hogy ez a megállapodás megerősíti a máltai vallási turizmust, amely terület nagy lehetőségeket rejt magában.

A minisztérium úgy tekint erre a résre, mint egy oszlopra, amelyre az elkövetkező években az idegenforgalmi szektort építeni lehet és a megállapodás révén nagyszerű eredményeket fognak elérni Málta számára. (Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary)