Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.10.06
Az ez évről a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztott tokiói olimpia és paralimpia eseményein csak korlátozott számban legyenek jelen nézők. A legfrissebb felmérés szerint a japánok több mint a fele ezt szeretné.

Ezt az álláspontot a július 3. és 13. között országszerte megkérdezett 1202, húszévesnél idősebb ember 58,5 százaléka vallja – derül ki a Central Research Services által készített és most közzétett tanulmányból, amelyet a Japan Times ismertetett.

A felmérés adatai szerint a japánok 15,6 százaléka azt szeretné, ha az ötkarikás játékokat egyáltalán nem tartanák meg.

Tizenegy százalék gondolja úgy, hogy a tokiói olimpiát nézők nélkül kell megrendezni, és csak 7,2 százalék mondja azt, hogy nincs szükség korlátozásokra.

A kérdezz-felelek azt is kimutatta, hogy a válaszadók 62,4 százalékát izgatják valamilyen mértékben az ötkarikás játékok, a legjobban várt esemény pedig – a korábbi legfőbb kedvenc úszást is megelőzve: – a maratonfutás.

Az atlétikai versenyek zárószámát – amelyet hagyományosan az olimpia utolsó napján rendeznek – a japánok nem a fővárosban, hanem az attól 800 kilométerre északra fekvő Szapporóban bonyolítják le, a tokiói hőségtől való félelem miatt.

A 2021-re halasztott, de elnevezését – Tokió 2020 – megőrző nyári olimpiára július 23. és augusztus 8. között kerül sor, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között tartják. (MTI)