Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.09.07
Kormos Gyula, a Pannonhalmi Főapátság PR-kommunikációs vezetője arról tájékoztatott. Hogy a Bencés Gimnázium végzős évfolyamában egy diák pozitív koronavírus tesztet produkált.

A folyamatos bentlakásos rendszerben működő iskola éppen a hasonló esetek kezelésére és a fertőzés tovább terjedésének megakadályozására, járványügyi szakértőkkel egyeztetve még a nyár folyamán kidolgozott egy védekezési protokollt.

Ennek értelmében az egész végzős évfolyam (egy kohorsz) a kollégium elkülönített tetőtéri szobáiban, önkéntes karanténban várja a hétfői és szerdai csoportos tesztelést.

A diákokkal szoros kontaktusba került prefektusok (kollégiumi nevelőtanárok) szintén. Az esetről és az eljárási protokollról értesítették valamennyi diák szüleit.

Ez a bentlakásos egyházi iskola sajátos adottságai révén védett és jól védhető oktatási intézmény, mivel épületét tekintve elkülönülten, biztonsági szolgálattal védett Világörökségi helyszín területén működik, egykapus beléptetési rendszerrel óva a bentlakó diákokat, tanárokat, szerzeteseket egyaránt.

A bencés gimnázium a Kárpát-medence egész területéről iskoláz be diákokat.

A határokon túlról érkezett tanulók két negatív teszt után költözhettek be és kezdhették meg tanulmányaikat – írta Kormos Gyula.