Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.08.13
Debrecenben az állatkertben az augusztus 24-től 28-ig tartó, utolsó diák turnusra még több mint 20 táborozót tudnak fogadni!

A Debreceni Állatkert idén 33. alkalommal megrendezett nyári napközis élménytábora egy teljes héten át tartó turnusokban nyújt lehetőséget az általános iskolásoknak arra, hogy zoo-pedagógusok és az állatgondozók segítségével interaktív, játékos keretek között ismerkedjenek meg az élővilág megannyi csodájával.

Belessenek az állatkerti kulisszák mögé, ahol feltárulnak előttük a legkülönlegesebb állatok mindennapjai.

Az idei pingvinovissal, Evettkével való séta és a zsiráfcsalád etetésében való segédkezés mellett többek között az állatgondozói munka olyan, páratlanul izgalmas részeibe is bepillantást nyerhetnek, mint a zöldszárnyú arák tréningje. Az efféle, testközeli találkozások és a játékos csapatfeladatok során igen hatékonyan, ugyanakkor szinte észrevétlenül mélyül el a táborozókban az élővilágot rendszerben értelmező és környezettudatos szemléletmód.

Idén nyáron eddig csaknem 400 gyermek csatlakozott az állatkert csapatához egy-egy hétre, és gazdagodott életre szóló élményekkel.

A nyár azonban még korántsem ért véget: az intézmény ezúton felhívja minden kedves érdeklődő figyelmét arra, hogy az augusztus 24-től 28-ig tartó, utolsó turnusra még több mint 20 táborozót tudunk fogadni – így továbbra is szeretettel várják azok jelentkezését, akik a becsengetés előtt még szeretnének állati kalandokat átélni.