Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.08.12

Napról napra csökken a koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában, keddről szerdára 235 új fertőzöttet regisztráltak, míg a múlt héten a négyszázat is elérte a napi új fertőzöttek száma.

Éppen ezért a járvány kezelésével megbízott válságstáb közölte: Belgrád azt fontolgatja, hogy a bizonyos országokból érkező külföldiek számára hamarosan kötelezővé tenné a negatív koronavírusteszt felmutatását a határon, vagy a kéthetes hatósági karantént, hogy megakadályozza a vírus újbóli behurcolását.

A testület egyelőre nem említette, hogy mely országok állampolgárait érintené a korlátozás.
Szerbiában szerdára az előző napi 28 262-ről 28 497-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kedden hat újabb halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel a halottak száma 652-re emelkedett.

Koszovóban egy nap alatt 10 419-ről 10 590-re nőtt az azonosított fertőzöttek és tizenhárommal 354-re a halálos áldozatok száma.

Ellepték a magánlaboratóriumokat a koronavírus-tesztelésre váró koszovóiak – közölte a helyi sajtó.

Főként azok szeretnének tesztet végeztetni, akik külföldre utaznának nyaralni.
Észak-Macedóniában 24 óra alatt 11 942-ről 12 083-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

Kedden egy halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, amivel a halottak száma 529-re nőtt.

Az egészségügyi miniszter ismét felelőtlennek nevezte az állampolgárokat, és hangsúlyozta, csak maszkviseléssel, gyakori kézmosással, és a szükséges távolság betartásával előzhető meg az átfertőződés.

Észak-Macedónia illetékesei a koronavírus-járvány kitörésekor kétezer fertőzöttre számítottak, március közepe óta azonban több mint tizenkétezren kapták el a SARS-CoV-2 vírust az országban.
Montenegróban keddre 3696-ról 3748-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Az utóbbi 24 órában három halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 71-re nőtt.

A Covid-19 betegség szövődményei miatt életüket vesztettek átlagéletkora az Adria-parti országban 69 év volt, és a legtöbben valamilyen krónikus betegségben szenvedtek, cukorbetegek, szívbetegek vagy rákbetegek voltak – közölte a boncolásokat végző orvosok jelentése alapján az ország közegészségügyi intézete.
Bosznia-Hercegovinában keddről szerdára 14 491-ről 14 708-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és huszonketten haltak bele a Covid-19-betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 443-ra emelkedett. (MTI)