Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.15
A gesztenye nem csak finom, hanem tápanyagainak köszönhetően kedvező hatással lehet a szervezetünkre is. Táplálkozási szakértők ajánlása szerint érdemes minél gyakrabban betervezni az étrendbe a ma már minden évszakban elérhető gesztenyét, mivel a benne található B6-vitamin hozzájárul az immun- és az idegrendszer normál működéséhez, és a vörösvérsejt képződéshez, valamint részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban.

Érdemes azt is tudni, hogy a gesztenye alacsony zsírtartalmú termék,100 gramm szelídgesztenyében 149 kalória található, azonban viszonylag magas, 28 gramm szénhidráttartalommal bír, és túlnyomórészt többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz.

Ahhoz, hogy ez a finomság minél gazdagabb formában az asztalunkra kerülhessen, a Prima Maroni kínálatában érdemes válogatni. Alapanyagokat, így például gesztenyelisztet, de félkész és kész termékeket, gesztenyepürét is találhatunk náluk.

A többféle ízben elérhető gesztenye rudak, natúr és ízesített gesztenyés desszertek mellett tortákat is választhatunk. Ráadásul a laktóz- és glutén érzékenyekre is gondoltak. Aki pedig az elkészítésükhöz szeretne recepteket találni, a maroni.hu oldalon azt is talál.