Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.11
Saját kezdeményezésére csődvédelembe vonult az Avianca holding, mivel nehéz pénzügyi helyzetbe kerültek a koronavírus következtében. A nagymúltú légitársaság-csoport az eljárás közben is folytatja a működését.

Az Avianca Holding a koronavírus-járvány előreláthatatlan hatásai következtében, a vállalat és a munkahelyek megóvása érdekében a New York-i csődbíróságon saját maga kérte a Chapter 11 szerinti csődvédelmi eljárás elindítását – írja az airportal.hu.

A vállalat közleménye kiemeli, hogy a csődvédelmi eljárás elindítása nem jelenti azt, hogy a cég fizetésképtelen lenne, vagy elindulna a felszámolása.

Az Avianca-csoport 21 ezer dolgozónak teremt munkahelyet Latin-Amerikában, ezen belül 14 ezer embernek Kolumbiában, továbbá több mint háromezer beszállítóval működik együtt. A holdingcéget is beleértve összesen 39, a csoport érdekeltségébe tartozó cég került csődvédelembe, egyebek mellett az Avianca Ecuador, Avianca Costa Rica, Tampa Cargo és a Taca International Airlines légitársaságok is.

Az Avianca pénzügyei a koronavírus-járvány okozta krízist megelőzően sem álltak túl fényesen, a vállalat az “Avianca 2021” programja keretében igyekezett átszervezni az operációját, és visszatérni a nyereséges működéshez.

Az Avianca a világon második legrégebbi folyamatosan működő légitársaság a KLM után. Működésüket több mint száz éve, 1919-ben kezdték meg Dél-Amerikában, Kolumbiában.

“A cégünk 100 éves történelme során most néz szembe az eddigi legnagyobb kihívással”

– hansgsúlyozta Anko van der Werff, az Avianca CEO-ja.

(AIRportal.hu / Reuters)

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon, hogy értesülj további híreinkről is!