Avatar photo
Szerző:
Bodrog Beáta
Megjelenés:
2024.06.04
Bőven kijutott az égi áldásból a nyári boros fesztiválszezont nyitórendezvényének, a 13. Rosalia Borpiknik résztvevőinek június első hétvégéjén. Volt olyan stand, amit szinte csak "csónakkal" lehetett megközelíteni addig, míg nem segítettek ezen egy raklappal.

A fűben való heverészés igaz, hogy nem jött össze, de ott voltak legalább a főszereplők, a rozék, a gyöngyözők, a habzók és pezsgők. Csaknem negyven pincészet szortimentjéből választhattunk a könnyű fehérboroktól a testes vörösekig például a Bodrinak vagy a Juhász testvéreknek köszönhetően, sőt a Vinagora magyar borverseny nemzetközi és hazai érmes borai is miránk vártak.

Emellett szomjoltó fröccsöt is kóstolhattunk, útmutató segédlet mellékelve volt hozzá (Nyakas), sőt trendi frissítővel, könnyed itallal is a Budafokon székelő Törleynek köszönhetően. A gasztronómiai kínálat gerincét a streetfood irányzat adta, de volt modern kisvendéglő, kézműves desszert és prémium sajt is.
Az idei fesztivál egyedülálló és kihagyhatatlan pontja volt a Rosalia Lounge, ahol lemezlovasok várták az időnkénti csepegő esőre fittyet hányókat.

A Rosalian mutatkozott be a londoni GLOBAL SPARKLING MASTERS pezsgő versenyről aranyéremmel hazatért Törley Ice Pink nagy sikerrel. Ez nem más, mint félszáraz rozé pezsgő gyümölcsös jégre optimalizálva – avatott be a pezsgőcsoda rejtelmeibe Csomay András marketing igazgató. Ez alapvetően muskotályos, nem parfümös alapkarakterű. Könnyed, légies pezsgő, melynek cukortartalmát musttal állították be. Ez az egyik legújabb termék a rózsaszín életérzés mellett tette le a voksát.

Tavaly májusban döntöttek egy egyedülálló gyümölcsöt tartalmazó, titokzatos jégkockás pezsgő megalkotásáról, ami felülmúlta minden reménységüket – avatott be az ice pink bemutatkozóján a marketing igazgató. Így sikerült a közízlést formálni, és egy igazán trendi pezsgőt megalkotni. Ez a jégre optimalizált rozé pezsgő egyben egy életérzés közvetítő termék is. A vidám pillanatokat  pink méterrel mérik – frissen debütált ez az újfejlesztésű eszköz is. A Törley a honlapon teszi majd  közre a helyszíneket.

Szöveg és fotó Bodrog Beáta