Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2023.06.03
Las Vegas olyan város, amely csillogó fényeiről, nyüzsgő éjszakai életéről és a szórakozási lehetőségek végtelen tárházáról ismert. Nem véletlen, hogy egy olyan úti cél, amely a világ minden tájáról érkező turisták körében ennyire népszerű. Ebben a cikkben megvizsgálunk néhány okot, amiért érdemes megfontolni Las Vegas látogatását.

Las Vegas mindenekelőtt olyan város, amely mindenki számára tartogat valami különlegeset, legyen szó szerencsejátékról, vásárlásról, étkezésről vagy szórakozásról, számtalan lehetőség közül lehet választani.

A város kaszinói a világ leghíresebb kaszinói közé tartoznak, és számos játékot és élményt kínálnak azok számára is, akik nem szeretnek játszani, hiszen ezek az épületek már önmagukban véve is látványosságok, amelyek kidolgozott témájukkal és dekorációjukkal egy másik világba repítik az embert.

Kilátás a magasból

Las Vegas egyik leghíresebb és legikonikusabb kaszinója a Caesars Palace, amely római ihletésű dekorációval, éttermek és bárok széles választékával, valamint hatalmas sportfogadóval rendelkezik. Innen nem messze található a The LINQ Hotel és annak népszerű promenádja, amely helyet ad a High Roller nevű óriáskeréknek.

Fotó: Koczka Máté

A High Rolleren 28 kabin található, amelyek mindegyike 40 embert képes szállítani. Egy teljes kör 30 percig tart rajta és közben narráció segítségével ismerhetjük meg a város történetét, érdekességeit. A 158,5 méter átmérőjű óriáskerék 167,6 méter magasra visz fel, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a kaszinóvárosra. Átadásakor, 2014-ben ez volt a világ legmagasabb óriáskereke.

Aki szereti a divatot és imád vásárolni az tökéletes helyen van Las Vegasban. A városban találhatók a világ legelőkelőbb bevásárlóközpontjai, köztük a The Forum Shops at Caesars Palace és a The Shops at Crystals. Ezek a központok számos designer üzletnek, valamint egyedi butikoknak és speciális üzleteknek adnak otthont.

Fotó: Koczka Máté

Ramsay konyhája és mások

Ha pedig étkezésről van szó, fogalmazhatunk úgy, hogy Las Vegas az ételek szerelmeseinek paradicsoma, hiszen a város a világ legjobb éttermeinek ad otthont, minden pénztárcának és ízlésnek megfelelő lehetőségeket kínálva. Akár egy gyors falatra vágyunk, akár egy ötcsillagos étkezést keresünk, Las Vegasban biztosan megtaláljuk a megfelelő helyet.

Fotó: Koczka Máté

A városban Gordon Ramsay-nek is több éttermbe van. Ezek közül az egyik legmagasabb színvonaló a Michelin-csillagos séf Ramsay’s Kitchen nevű helye a Harrah’s-ban. A vibráló játékgépektől elsétálva itt mintha a nyugalom szigetére térnének be a vendégek, hogy részt vegyenek egy egyedülálló kulináris körutazáson.

Fotó: Koczka Máté

A Ramsay’s Kitchen jelenleg csak Bostonban és Las Vegasban található meg, a menüjük hasonló, de mindkét hely rendelkezik saját specialitásokkal is. A leghíresebb fogásuk minden bizonnyal a Wellington bélszín, amelynek készítését akár saját szemünkkel is figyelemmel kísérhetjük az étterem nyitott konyhájában.

Kiváló showműsorok

Természetesen Las Vegas nem csak a szerencsejátékról, a vásárlásról és az étkezésről szól. Itt aki nem akar unatkoznim az nem is fog. A város számos szórakozási lehetőséget is tartogat, beleértve a világszínvonalú műsorokat, koncerteket és sporteseményeket. Las Vegas legnépszerűbb műsorai közé tartoznak a városban hatalmas sikerrel játszott Cirque du Soleil előadások, a Blue Man Group, vagy a Penn & Teller. Minden este világhírű zenészek lépnek fel és a legjobb showműsorokat mutatják be az egymással versengő gigaszállodák.

Fotó: Koczka Máté

A sportrajongók számára pedig a város olyan professzionális csapatoknak ad otthont, mint a Las Vegas Raiders és a Las Vegas Golden Knights, vagy a hamarosan odaérkező Forma1.

Nincs hiány kiállításokból sem: a Luxorban tekinthető meg például állandó jelleggel a Titanic: The Artifact Exhibition és a BODIES: The Exhibition. Az előbbi egy nagyjából egy órás program, amely során az utasok szemszögéből ismerhetjük meg a hajó csillogó és kevésbé csillogó hétköznapjait, majd katasztrófáját. A kiállításon számos eredeti, a Titanicról származó tárgyat, sőt a hajó egy nagy darabját is megtekinthetjük. Emellett videókkal, fotókkal, rekonstrukciókkal és makettekkel mutatják be a világ leghíresebb óceánjáró hajóját.

Fotó: Koczka Máté

Las Vegas sosem alszik

Las Vegas egy város, amely soha nem alszik, szokták mondani, hiszen a város éjszakai élete legendás, számtalan bárral, éjszakai klubbal és egyéb szórakozási lehetőségekkel.

Ennek egyik legikonikusabb helyszíne a Fremont street, ahol bárok és szórakozóhelyek váltják egymást. Sőt, aki szeretné, akár a magasból is megcsodálhatja a városrészt a SoltZilla nevű kötélpályáról száguldva egy merőben új perspektívából.

Az XS Nightclub a fényűző Encore szállodában található XS Las Vegas egyik legnépszerűbb éjszakai klubja. A klubban hatalmas táncparkett, luxus VIP asztalok és lenyűgöző szabadtéri medence található. Egy másik híres szórakozó hely az Omnia Nightclub, amely egy többszintes éjszakai szórakozóhely a Caesars Palace belsejében. A hely lenyűgöző fényjátékáról és a nemzetközi lemezlovasok forgó felállásáról ismert. 

A The Cosmopolitan szállodában háromszintes bár és társalgó található The Cherlaider néven, amelyben egy lélegzetelállító, kétmillió kristályból álló csillár található.

A világ legfurcsább boltja

Egy másik formabontó látnivaló az Omega Mart nevű interaktív művészeti installáció, amelyet a Meow Wolf amerikai művészeti vállalat készített, és a Las Vegas-i Area15 komplexumban található.

Fotó: Koczka Máté

Az installációba belépők egy furcsa szupermarketet fedeznek fel, ahol semmi sem az, mint aminek tűnik. Az üzlethelységből számos más területet is elérhetnek a látogatók, ahol igazán különös fények, formák, anyagok bontakoznak ki a közel két órás elfoglaltságnak javasolt barangolás alatt.

Fotó: Koczka Máté

Összefoglalva, Las Vegas olyan város, amelyben mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő program lehetőségeket. Akár a szerencsejáték, a vásárlás, az étkezés vagy a szórakozás rajongói vagyunk, Las Vegas rengeteg lehetőséget kínál a nyüzsgő és izgalmas városában. Egyedülálló elhelyezkedésével és véget nem érő éjszakai életével pedig olyan úti cél, amely minden bizonnyal életre szóló emlékeket hagy maga után.