Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.03.09
Három éven át dolgozott alkotásán Európa legjobb tojásdíszítője. Nagy meglepetéssel debütált húsvétra Zsigóné Kati: elkészítette munkásságának világszínvonalú remekét, a Világunk Tojását. A híres tojásdíszítő 100 mintát, köztük40 kimagasló hírességet, ismert személyt jelenített meg, egyetlen strucctojáson.

Sajtótájékoztatón mutatta be a Világunk Tojását Zsigóné Kati népi iparművész, „A Tojásdíszítés Királynője, „Az Ország Nyuszija”, akit Dubaiban a világ öt legjobb tojásdíszítője közé választottak, Európában, pedig a legjobbnak. A három éven át készült alkotás a tojásdíszítő szerint hűen mutatja be az emberiség életét, sokrétűen és kifejezően, száz mintán át.

Mint mondta, az volt a célja a Világunk Tojásának elkészítésével, hogy legyen egyetlen olyan egyetemes alkotás a Földön; ami a világon élő minden emberhez szól, hatalmas tudásanyagot közvetítve rólunk, emberekről-embereknek.

“A Világunk tojása, összetartja a világ embereit, mert közös a témája: az emberiség élete! A ma élő és a jövő nemzedék, a Világunk Tojása által; elsajátíthatja más népek kultúráját és globálisan átláthatja az emberiség életétét. A Világunk Tojásának üzenete: ‘Segítsük egymást és féltőn óvjuk bolygónkat!” 
Szerinte a Világunk Tojása, a Legek tojása nevet is kaphatta volna, mert az alkotások közül a legkiemelkedőbb, a legérdekesebb, a legérthetőbb, a legtudományosabb, a legtöbb emberhez szól, a legidőtállóbb, a legkülönlegesebb, a legsokoldalúbb, a leginkább értékét megtartó, a legfigyelemfelkeltőbb, a legpótolhatatlanabb; mert szinte “lexikális” tudást közvetít az Emberiség életéről.

„Igen a világunk sokrétű, ezért sok ránk emberekre jellemző témát ölel fel, – mert a Világunk Tojásán főszerep az ember – mert rajta minden rólunk szól – a mi életünkről, létünkről! Sok nagyszerű ember született, sok csodás építményünk és természeti csodánk van.

Még érdekes, tanulságos dolgok is vannak rajta, amelyek az emberiség életét szorosan befolyásolják! Ezek közül kellett a legkiemelkedőbbeket kiválasztanom!, 3 évig készült, a Világunk Tojása, ebből több mint két évet a rákerülő 100 minta, kutatása tette ki! A rajta lévő egyetlen téma is, óriási anyagot ölel fel!” – érzékeltette Zsigóné Kati, hogy mit is láthatunk a strucctojás felületén.

100 festett kép egyetlen tojáson
Az alkotó még elmondta, hogy 40 tudóst, hírességet, ismert, elismert neves embert mutat be a Világunk Tojásán, akik nélkül ma egy teljesen más világban élnénk. Azokat, akik legtöbbet tettek az emberiségért, a „haladásért”. Néhány nevet említve: Leonardo da Vinci, Gandhi, Edison, Teréz Anya, Marie Cure, Mozart, Einstein, Pelé.

Van rajta még 14 természeti csoda és olyan remek építmények, melyeket az emberiség hozott létre. 14 minta foglalkozik a világ vallásaival. Vannak rajta meghatározó dolgokamelyek az emberiség életét befolyásolják, vagy jelentős szerepet játszanak abban például a család, a gyógyítás, a béke, a DNS, a repülés, a film, az ember, a számok, az idő, az írás stb. Több titkot is felsorolok, amit nem tud az ember megfejteni. A minták rendezetten vannak felrakva, követik a Föld ellipszis (elliptikus) mozgását. Ezt a tojást is, a többi alkotásával együtt, a kiállításában láthatja a nagyközönség.

Gyémántkő is került a Világunk Tojására

Zsigóné Kati alkotását még értékesebbé teszi 16 darab aranyba foglalt gyémántkő. Mint mondta, az arany a bölcsességet, az igazságot közvetíti itt és a Magyar Nemzet tojásán is, míg a gyémánt, az Isteni fényt jeleníti meg a Földön, ami segít mindig tisztán, logikusan és önállóan gondolkodni.

“Ezekre soha nem volt nagyobb szüksége az Emberiségnek! A 16 gyémántnak szerepe is van a Világunk Tojásán, mert vele jelöltem, a két fő motívumot: a Föld kontinenseit és a Naprendszer bolygóit”. – mondta.
Fotók (forrás: zsigonekati.com)