Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.02.22
A belváros és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között közlekedő 100E buszon 1500 forintról 2200-ra emelkedik a jegyár április 1-jei hatállyal - erről döntött Fővárosi Közgyűlés.

Utoljára tavaly májusban emelték meg 900 forintról 1500-ra a jegy árát, részben az emelkedő fenntartási költségek miatt. A jelenlegi indoklás szerint a vonalon folyamatosan, a repülőtér forgalmával együtt növekszik az utasszám, az utasok magasra értékelik a szolgáltatás színvonalát és kedvezőnek tartják az árát.

Augusztus elseje óta sűrítették a repülőtéri gyorsjárat menetrendjét és azóta az autóbusz éjjel-nappal, folyamatosan közlekedik az alábbiak szerint:

  • hétfőn, pénteken és vasárnap napközben 7-9 percenként,
  • kedden, szerdán és csütörtökön napközben 10 percenként,
  • szombaton napközben 8-10 percenként,
  • éjjel, éjfél és körülbelül 3:30 között 30-40 percenként.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kezdeményezésére a reptéri busz jegyárának emelkedése mellett április 1-jével megszűnik a metrószakaszjegy, az átszállójegy, a kiegészítő heti Budapest-bérlet, a Budapest-hetijegy és az 5/30 napijegy, mert ezek forgalma csekély volt és nagyrészt jól helyettesíthetők a meglévő, jól ismert jegyekkel és bérletekkel. (MTI/Turizmus.com)