Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.12.14
Az Eplényi Síaréna Vibe Park 2022. 12. 14-én, szerdán 11 órakor megnyitja kapuit. Az első napon a négyszemélyes ülőlift, az A1-es pálya és a T1-es tanulópálya van nyitva.

A Síaréna Vibe Park a Bakony szívében, festői erdei környezetben biztosítja a feltöltődést és az életre szóló élményeket egész évben az idelátogatóknak. A téli szezonban elsősorban a sportok szerelmeseié a hegy, hiszen az Eplényben található Vibe Park Magyarország legnagyobb és legmodernebb síkomplexuma is egyben.

Egyszerre több mint 20 hóágyú önti a havat az A1 sípályára. A 2022/2023-as hazai síszezon ugyan egy kicsit később kezdődik a szokásosnál, viszont annál erősebben.

A héten remélhetőleg több hazai síterep is kinyithat.

A 2020/2021-es síszezon hossza (országos szinten) 132 napos volt. Ahhoz, hogy a most kezdődő síszezon ennél hosszabb legyen, ahhoz 2023. április 27-ig kellene folyamatosan működnie valamelyik hazai síterepnek.

Sátoraljaújhelyen is elindult a technikai behavazás, a Magas-hegyen az egyes számú sípályán beindultak a hóágyúk.

Nagy napra ébredhettek a sísport- és a szánkózás hazai szerelmesei. december 12-én a Normafánál, ahol -4 C fok mellett beindulhattak a hógyártó gépek. -5,8 C fok volt a leghidegebb az éjjel, a páratartalom 82-88% között volt.

A technika csodákra képes. A Normafa Parkban lévő Szaniszló-réten lévő hóágyúkat (próbaüzemben) egy ember tudta működtetni! Hétfőn napközben és az éjszaka folyamán már egy kisebb csoport folytatta a munkát. Ma éjszaka összesen öt darab hóágyú működött, próbaüzemben. Összesen 15 darab hóágyú (fix telepítésű hólándzsa és hóágyú, továbbá mobil hóágyúk) került a sífutó- és szánkópályához. Webkamerával egyelőre még nincs ellátva a pálya . tudósított Fehér Gyula,, a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter Egyesület elnöke.

Forrás: https://sieljitthon.hu/