Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.12.01

Meggyújtották az égőket a Capitolium karácsonyfáján, más néven az “emberek fáján” Washingtonban, az Egyesült Államok törvényhozási épületénél.

 Az erdészek által gondosan kiválasztott vörösfenyőt, Észak-Karolina államból, a Pisgah Nemzeti Erdőből hozták. A 78 láb (23 méter) magas, a vörösfenyő latin elnevezése alapján, Ruby névre keresztelt fát származásának államában kézzel készített díszekkel ékesítették fel. 1970 óta a fa kiválasztásában az Egyesült Államok Nemzeti Erdészeti Szolgálata működik közre.

A Capitolium karácsonyfája minden évben más állam erdejéből érkezik, tavaly Kaliforniára esett a választás, Észak-Karolina 1974 óta harmadik alkalommal adhatta a törvényhozás fáját, amely hagyományosan a Capitolium nyugati szárnyánál áll.

Az “emberek fája” elnevezés onnan származik, hogy a fenyőt az ország lakói ajándékozzák a Kongresszus épületének, amelyet az “emberek házaként” is szoktak emlegetni.

Az idei fát november 2-án vágták ki, és két héten át szállították kamionnal a fővárosig, közben Észak-Karolina állam számos településén megállt, hogy a helyiek közelről láthassák.

Az Egyesült Államok törvényhozásának hivatalos karácsonyfáját január 1-ig minden nap szürkülettől késő estig tartják kivilágítva Washingtonban. (MTI)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hawaiisz/szeretunkutazni.hu/wp-content/themes/utazo/single.php on line 137