Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.11.03
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. és lengyel partnere, a Lumina sp. z o. o. új látványosságot alakított ki a margitszigeti Palatinus fürdő strandterületén.

A Lumina Parkot Dr. Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese, Borosné Szűts Ildikó, a társaság vezérigazgatója és Krzysztof Sachs, a Lumina sp. z o. o. kreatív igazgatója nyitotta meg a mai napon. A különleges fény- és hangjátékkal működő mesebeli világ október 28-tól várja látogatóit.

A Palatinus fürdő strandján egy-egy forró nyári napon 5-6 ezer vendég is megfordul, télen a látogatók száma lényegesen kevesebb. A Lumina sp. z o. o. saját hazájában már több városban sikeresen működtett fényparkokat (Wroclaw, Poznan, Lublin, Bydgoszcz), majd tovább lépve európai fővárosokban kívánta bővíteni tevékenységét, így Budapest mellett Prágában, Vilniusban is megjelenik a Lumina Park. Lengyel partnerünk Budapesten a Palatinus strandot megfelelő helyszínnek találta a fénypark kialakítására.

Az együttműködés keretében a helyszínért a fürdőt, azaz társaságunkat bérleti díj illeti meg, a Lumina Park forgalmában pedig mindkét fél érdekelt.

A strandszezon zárását követően, szeptemberben érkezett az első kamion, és kezdődött meg a fénypark elemeinek felépítése, a világítás szerelése, tesztelése. A teljes fénypark
energiatakarékos LED-világítással működik, a legkorszerűbb, legenergiahatékonyabb
technikát használva. A park napi összenergiaigénye nagyjából annyi, mint két pizzasütő
kemencének.

A fényparkot a Palatinus Fürdő dolgozói üzemeltetik, így a fürdő téli, kisebb forgalmú
időszakában ez segíti a munkavállalók megtartását. Az attrakció ugyanakkor hozzájárul a
főváros téli turizmusának növeléséhez, bevételt hozhat Budapestnek és a turisztikában
érintett vállalkozásoknak. Október 28-tól egészen jövő év február végéig várja a látogatókat.

Ebben az időszakban minden nap sötétedéstől 21 óráig tart nyitva. Belépők online – a Lumina Park weboldalán keresztül – és a helyszínen vásárolhatók.

Gondolva azokra a gyerekekre, akik a mostani nehéz időkben talán nem jutnának el a fényparkba, a fővárossal együttműködve több mint 500 rászoruló család számára ingyenes belépést biztosítunk. A megnyitó napján a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek csoportja próbálhatta ki elsőként a Lumina Park varázslatos világkörüli utazását.
További információ:
press@budapestspas.hu
www.budapestgyogyfurdoi.hu

Fotók: Urbán Györgyi