Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2022.10.14

Természetbúvár játszóház és túraközpont épül Tiszafüreden csaknem 1,3 milliárd forint európai uniós támogatásból és hazai forrásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) nyertes pályázatának köszönhetően.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal elnöki titkárságvezetője Galó Anita elmondta: a konzorciumvezető megyei önkormányzat konzorciumi partnere a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség. A hamarosan kezdődő kivitelezés a tervek szerint jövő év végére készül el, a látogatók számára várhatóan 2024 elején nyílik meg a létesítmény.

A beruházás során négy évszakos turisztikai attrakció létesül a tiszafüredi Holt-Tiszánál, közvetlenül a vízparton, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum közelében. A létesítményben többek között panorámás teraszt, belső fogyasztóteret, földszinti rendezvényteret alakítanak ki. Emellett például természetismereti bemutató és csoportos foglalkoztatóhelyiségek is lesznek az épületben.

Kiemelt figyelmet fordítottak a tervezéskor a fenntarthatóságra, igyekeznek a létesítményt lehetőleg teljes mértékben megújuló energiaforrások segítségével üzemeltetni.