Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.07.02

Megkezdődött az év egyik legjobban várt gasztronómiai eseménye, a Debrecziner Gourmet Fesztivál, aelynek célja immár hatodik éve, hogy megmutassa, hol tartanak azok a szereplők, akik ma a vidéki Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról és food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.

A fesztiválon a legismertebb magyar séfek, éttermek folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el saját ételeiket, idén az ERDŐ témájában. A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként budapesti sztáréttermek is bemutatkoznak, ezúttal is a Nagyerdő árnyat adó fái alatt.

A 6. Debrecziner Gourmet Fesztiválról, valamint az azt követő nagy nyári fesztiválokról küldött tájékoztatást Erdei Nóra, a VisitDebrecen PR és közösségi média menedzsere.

Debrecziner Gourmet Fesztivál

Nagyerdőbe költözik a magyar gasztro-világ legjava július első hétvégéjén. A fesztivál ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) iránymutatásával jött létre.

Bővebben: 6. DEBRECZINER GOURMET FESZTIVÁL – visitdebrecen

Tiszafüredi Halasnapok

A Tisza-tavi térség legnagyobb hagyományőrző, gasztronómiai, kulturális és turisztikai eseménye idén négy napon keresztül, július 7-10. között várja az érdeklődőket.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/tiszafuredi-halasnapok/

Hortobágyi Lovasnapok

Két év szünetet követően idén ismét megrendezik a Hortobágyi Lovasnapokat. Az immár 54-ik alkalommal megrendezésre kerülő eseményt július 15. és 17. között tartják a szokásos helyszínen, Hortobágy-Mátán.

Bővebben: Újra lesznek nyáron lovasnapok a Hortobágyon – visitdebrecen

Nagyerdei Szabadtéri Játékok

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2022. június 8-a és augusztus 23-a között sikeres színházi produkciókkal, országosan ismert színészekkel és zenészekkel szórakoztatja a debreceni közönséget.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/egy-honap-mulva-kezdetet-veszi-a-nagyerdei-szabadteri-jatekok/

Campus Fesztivál

Kilenc élő zenei színpadon és hat további zenés-táncos helyszínen sokszínű könnyűzenei programmal, továbbá változatos kulturális-művészeti aktivitásokkal, szabadidős lehetőségekkel és élményekkel várja látogatóit hazánk legkomfortosabb nyári fesztiválja, a Campus Fesztivál, mely méltán viseli a “Dunától keletre a legnagyobb” címet.

Bővebben: Változatos nemzetközi felhozatal a Campuson – visitdebrecen

II. Debreceni Ünnepi Játékok

Az ötéves Coopera idén nyáron második alkalommal rendezi meg a Debreceni Ünnepi Játékok nyári programsorozatot 2022. július 31. és augusztus 15. között.

Bővebben: II. Debreceni Ünnepi Játékok, a zenés színház ünnepe – visitdebrecen

Debreceni Bor- és Jazznapok

Idén augusztus 4. és 7. között várják a borbarátokat és jazzkedvelőket a Nagyerdei Park zöldjébe, a Békás-tó partjára.

Bővebben: DEBRECENI BOR- ÉS JAZZNAPOK – visitdebrecen

Debreceni Virágkarnevál

1.200 hazai táncos, 400 külföldi karneváli felvonuló és körülbelül 500.000 élővirág érkezik a Debreceni Virágkarneválra, mely idén augusztus 15. és 21. között kerül megrendezésre.

Bővebben: Debreceni Virágkarnevál: 1200 hazai táncos, 400 külföldi fellépő, 500.000 élővirág – visitdebrecen

Debrecen további turisztikai híreit és programajánlatait a https://visitdebrecen.com/hu web-, valamint a https://www.facebook.com/VisitDebrecenOfficial és https://www.facebook.com/TourinformDebrecen Facebook-oldalakon találod. Kövess bennünket Instagramon: https://www.instagram.com/visit.debrecen/ és TikTokon is: https://www.tiktok.com/@visit.debrecen