Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.06.06
Június 10. és 12. között, tíz településen száznál is több ingyenes programmal várják a szervezők a látogatókat a III. IpolyFeszten.

 Az első alkalommal 2019-ben megrendezett összművészeti fesztivál idén is a környékbeli települések, helyi közösségek, civilek, művészek összefogásával valósul meg.A fesztivál vendégeit a könnyű- és komolyzenei koncertek mellett hagyományőrző és sportprogramokkal, túravezetéssel várják.

A Börzsöny és vidéke kulturális értékeit bemutató fesztiválhoz idén 10 település, Szob, Ipolydamásd, Kemence, Márianosztra, Vámosmikola, Perőcsény, Kóspallag, Letkés és Ipolyvisk csatlakozott.  

A rendezvény megnyitója június 10-én pénteken lesz Kemencén, a katolikus templomban, ahol a Vox Humana Énekkar és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar ad koncertet Sándor Bence vezényletével. A fesztiválon fellép Bogányi Gergely zongoraművész és koncertet ad a Csík Zenekar is.

A könnyűzenei programban szerepel mások mellett Nagy Feró és a Beatrice, valamint az Ocho Macho együttes is. A fesztivál idején a települések között fesztiválbusz üzemel.

A rendezvénysorozat teljes programja a fesztivál honlapján érhető el (www.ipolyfeszt.hu).