Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2022.01.09
Lekerült Magyarország Izrael utazást tiltó piros listájáról, így vasárnaptól újra közlekednek az El Al Tel Aviv és Budapest közötti járatai – közölte lapunkkal a légitársaság budapesti képviselete.

A foglalási rendszerekbe feltöltött menetrend szerint január 9-én, vasárnap érkezik az első El Al-gép Ferihegyre. A következő héten a tervek szerint három járat közlekedik, csütörtökön, pénteken és vasárnap. Január 17-től pedig visszaáll a heti hat járat, szombat kivételével a hét minden napján.

Az útvonalon Boeing 737-es gépeivel repül az izraeli légitársaság, de mivel a romló járványadatok miatt az utazási kereslet bizonytalan, változhat a menetrend.

Izraelben már tombol a járvány ötödik hulláma, amelyet az omikron-variáns okoz, az izraeli egészségügyi minisztérium honlapján megjelent tájékoztatás szerint szerdán 15 ezer fölött volt az újonnan azonosított koronavírusos fertőzöttek száma.

A tömeges fertőződések ellenére jelentősen enyhítik a külföldiek beutazási és az izraeliek külföldre utazási tilalmát, mert az omikron változat már a helyiek körében terjed, így csökkent a határzár jelentősége.

Azzal, hogy Magyarország lekerült Izrael utazást tiltó piros listájáról, ahol december 22-től szerepelt, az ottani turisták is szabadon utazhatnak ide, és a magyarok is beutazhatnak az érvényes szabályoknak megfelelően az országba.

Utazás előtt az aktuális feltételekről a magyar külügyminisztérium, valamint az izraeli egészségügyi minisztérium honlapjain érdemes tájékozódni.

Kapcsolódó hír, hogy a napokban az izraeli pénzügyminisztérium és az El Al újabb állami segítségnyújtásról állapodott meg, a légitársaság ezúttal 50 millió amerikai dollár értékű segélyt kap a járvány miatt elszenvedett károk enyhítésére kamatmentes kötvények formájában. A fő tulajdonos Kenny Rosenberg – aki eddig 268 millió dollárt invesztált a cégbe a 2020 szeptembere óta történt felvásárlás óta – újabb tőkeinjekciót hajt végre a megállapodás szerint. (MTI/AIRportal)