Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.12.26
Új akcióval kívánta fellendíteni az osztrák főváros gazdaságát Bécs Városa és a Bécsi Gazdasági Kamara. Aki december 18-19-én olyan boltban vásárolt, amely a korlátozások miatt nemrég még zárva tartott, sorsolás útján visszakaphatja legalább a vásárlási összeg felét, egy gasztronómiai utalvány formájában. Az akció 4 millió euróból valósult meg.


December 15-én Michael Ludwig bécsi polgármester, Peter Hanke, pénzügyekért és gazdaságért felelős városi tanácsnok és Walter Ruck, a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke közös
sajtótájékoztatón jelentették be, hogy „Szaloncukor” néven támogatási programot indítanak a
koronavírus és a lezárások miatt nehéz helyzetbe került bécsi gazdaság fellendítésére.

Azok a tizenhat évnél idősebb bécsi lakosok, akik december 18-19-én olyan üzletben vásároltak, amely nem volt nyitva a legutóbbi lezárások idején – tehát például nem szupermarketek, drogériák vagy patikák – számlájukat később benyújthatják a városnak.

Ezután egy sorsoláson vehetnek részt, ahol a szerencsések számára gasztronómiai utalvány formájában visszatérítik legalább a vásárlási összeg felét, maximum száz euróig. Egy utalvány 25 eurót ér majd és bármelyik bécsi étteremben vagy kávézóban beválható.

Az akciót Bécs Városa és a Gazdasági Kamara fejenként 2 millió euróval támogatja, a sorsolásra
januárban kerül sor.
Képaláírás és copyright:
Vásárlás a Kärntnerstraßén © Kronsteiner/PID