Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.11.08
Izgatottan vártuk a Budapest Marriott Hotelben november 4-én, csütörtökön, hogy fény derüljön a meghívóban szereplő újdonságra. De Lányi- Biró Edina marketingmenedzser nem árult el semmit, csak azt láttuk, hogy egy-két tálcán fehér halmok várnak a háttérben, talán sütemény? – gondoltuk, de vajon milyen lehet?

Edina egy cheffel sürgölődött, majd megtudtuk mi ez a nagy titokzatosság.

Az ötcsillagos budapesti ház Marriott signature desszerttel kápráztatott el minket a tortabemutató alkalmára szervezett eseményen. Megtudtuk, hogy a Budapest Marriott Hotel régi álma volt, hogy egy szokványostól eltérő, kreatív, egyben izgalmas és rendkívüli Marriott signature desszerttel kápráztassa el vendégeit.

De még mindig tartott a titokzatosság, majd Edina bejelentette az alkotókat, és megjelent a mindenki által ismert Raj Ráchel, a jól ismert tortatervező és kiderült, hogy már számos sikeres együttműködést tudhatnak maguk mögött, ő és a hotel. Ismeri és szereti a Marriott brand-et.

Konstantinos Kranakis és Raj Ráchel

Így amikor felkérték, hogy hozzon létre, alkosson egy új desszertet, nem is tétovázott.

Miközben a süteményt kóstoltuk, újabb érdekesség következett, meg kellett tippelnünk, hogy milyen ízt érzünk a desszertben. Találgattunk szépen, volt az ötletek között narancs, alma, volt aki teaillatot érzett. De az igazi alapanyagot senki sem találta el.

Paprikazselé a desszertben

Mint Ráchel elmondta, a szálloda executive chef-jének, Konstantinos Kranakisval való első találkozójuk alatt eldőlt a magyar gasztronómia jellegzetes alapanyagának, a fűszerpaprikának a használata, ami egyben tökéletesen illeszkedik a DNB Budapest étterem koncepciójához.

Miközben újra kóstoltuk a desszertet annak tudatában, hogy a paprikazselé ízét is keressük, Ráchel beavatott a készítés rejtélyeibe.

„Nagy megtiszteltetés, és izgalmas kihívás volt számomra a felkérés. Kostassal való első megbeszélésünkön megszületett az ötlet: készítsünk egy desszertet, aminek alapfűszere teljesen váratlan, meglepő, mint például a paprikazselé. Így lett a süteményünk alapfűszere a paprika, amit naranccsal, korianderrel, és kardamom maggal „szelídítettem” meg. A desszert végül, a mondhatni férfias paprika felhasználása ellenére, finom elegáns, nőies lett, méltó a Marriott stílusához”- mesélte el a titkot a tervező.

Konstantinos Kranakis (Fotó: Mészáros Cecília)

A „Titkos varázslat” („Secret Charm”) nevű desszert megkóstolható holnaptól, keddtől, november 9-étől a DNB Budapest étteremben.

A Budapest Marriott Hotel értékesítési és marketing igazgatója, Parti János kollégáival együtt profi módon úgy döntött, ha már a szakmai sajtó megkóstolta, megísmerte a Marriott signature desszertjét, kóstoljanak már egy kis újfajta téli koktélt is.

Télen is várnak a tetőbárban

A Budapest Marriott 9. emeletén található Liz and Chain Sky Lounge immáron másfél éve nyitotta meg kapuit, amely Budapest egyik legkedveltebb tetőbárjává vált. November 4-én partnereikkel közösen, karácsonyi enteriőrrel, étel- és italkülönlegességekkel, a város lenyűgöző fényével együtt ünnepelték az elmúlt időszak sikerességét és köszöntötték az ünnepi időszak közeledtét.

(Fotó Mészáros Cecília)

Amíg a Liz and Chain Sky Lounge ikonikus, Duna-parti elhelyezkedése és vendégszeretete változatlan, addig a nyárias koktélok télies ruhát öltöttek.

A november 11-től induló Cocktail Masterclass-t az est folyamán a bátrak kipróbálhatták, és megtanulhattuk a hely egyik téli koktélkülönlegességének elkészítését – otthoni környezetben. A Sky Lounge az ünnepi időszakban számos különféle programmal várja a vendégeket.

Jó nap volt ez, a végén csodás koktélokkal és a teraszról látható budapesti panorámával. Ezt a látványt nem felejtjük el, és a desszert, valamint a koktélok ízét sem. Hogy a téli koktélokat hogyan sikerül otthon létrehozni, azt majd mindenki maga, vagy az erre az alkalomra meghívott vendégek döntik el, a siker csak rajtunk múlik.