Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.08.07
Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton üdülőfalujának gasztronómiai palettája évről-évre egyre színesebb, ami méltón illeszkedik az izgalmas rendezvények és a garantált programok kínálatába, és teljessé teszi a minőségi időtöltést a településen.

A színes kínálatban a tradicionális hazai ízek mellett mára már trendi beach food menük, különleges koktélok, díjnyertes fagylaltok, színvonalas cukrászdák, piacon kínált halételek, lacipecsenyék, vagy akár székely különlegességek is megtalálhatók.

A vendéglátóhelyek saját mikroklímát, egyediséget kialakítva igyekeznek kiszolgálni a különböző elvárásokkal, igényekkel érkező vendégeket.

Így tett a Kóstolom fiatal csapata is, mely a településen fellelhető hagyományos borkultúrát ápoló borászatok és vendéglátóhelyek kínálatát kiegészítve, estéről-estére változó témájú, pezsgő hangulatú programok kíséretében mutatja be a balatoni borokat vendégeinek.

A csapat újra élettel tölti meg a helyiek körében régóta jól ismert gyenesdiási Borházat. A júniusban új néven, új tartalommal megnyitott Kóstolom Balaton Borházban családias környezetet, igényes borkínálatot és mindig jó hangulatot ígérnek a hozzájuk betérő vendégeknek.

A fiatal csapat a Budapesten néhány éve megnyitott Borbár sikerén felbuzdulva új küldetést teljesít. Céljuk, hogy a gyenesdiási borkultúrának új lendületet adjanak.

„Célunk, hogy aki felénk jár, közvetlen kapcsolódhasson a borkultúrához, megismerkedhessen a választékunkon keresztül olyan termelőkkel, akiknek fontosak a helyi értékek és méltón képviselik a régiót. Az összes bort, amit helyben meg lehet kóstolni, elvitelre pinceáron is kínáljuk, mint egy klasszikus Vinotéka, ezért ha csak egy palack, vagy netán egy karton bort szeretnél venni is érdemes beugrani hozzánk. Mivel három különböző vendégterünk van, terasz, kert és pince, párhuzamosan futhat a pincében, vagy igény szerint a kertben borkóstoló, miközben a fedett teraszon nézzük az EB döntőt éppen, vagy később az olimpiai aranyakat ünneplejük együtt és pukkantjuk a pezsgőket.” – Pintér Zsolt, a Kóstolom Borbár és a Kóstolom Balaton Borház egyik alapítója, tulajdonosa.

Borkínálatukban elsősorban balatoni borok szerepelnek, de az ország többi borrégiójának borai is megtalálhatók, és megkóstolhatjuk azokat a habzó borokat, pezsgőket és champagne-okat is, amelyek a Kóstolom csapat saját kedvencei.

A borkóstolók mellett tematikus programokat szerveznek, így egyebek között izgalmas borpárbajra, egy-egy meghívott borásszal töltött kötetlen hangulatú beszélgetésre, mozi estékre, koncertekre invitálják a vendégeket.

Gyenesdiás turisztikai kínálatáról a www.gyenesdias.info.hu portálon olvashat, de érdemes a facebook.com/Gyenesdiás oldalukat is követni.