Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.05.01
Ahogy arról számos korábbi híranyagunkban beszámoltunk, a debreceni intézményben az elmúlt hónapokban a zárt kapuk mögött sem állt meg az élet.

A Park számos új lakóval gyarapodott – köztük a tavaszi bébibumm sztárjaival és olyan, korábban sohasem tartott fajokkal, mint a szenegáli fülesmakik, a nagy marák vagy a rettenetes nyílméregbékák –, és immár 17 vidámparki élményelemmel várja a látogatásra jogosult vendégeit, hiszen a 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet értelmében az ország első vidéki állatkertje és egyetlen vidámparkja a tavaly november 11. óta tartó zárlat után alapításának évfordulóján, május 1-jén – a kényszerű, kötelező korlátozások mellett – újra kinyithatja kapuját. A jogszabályi előírások alapján az intézmény egyelőre az alábbi feltételekkel lesz látogatható:

 kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak léphetnek be,

 a jogszabály értelmében a maszk viselése nem kötelező, zárt tereiben és állatházaiban azonban az intézmény javasolja használatát,

 működni fognak a vidámparki élményelemek, valamint az Állatok akcióban program; így a pónilovagoltatás és a Katta-sétány is a már megszokott módon,

 normál nyitvatartási rend lép életbe, vagyis az Állatkert a hét minden napján 9:00 és 18:00, a Vidámpark pedig hétköznap 10:00 és 17:00, hétvégén és ünnepnapokon pedig 10:00 és 18:00 között tart majd nyitva,

 a zárvatartás alatt vásárolt belépők az újranyitás napjától számított egy éven belül használhatók fel, a zárvatartás alatt érvényes bérletek érvényessége pedig meghosszabbodik a kényszerű zárlat időtartamával.

A sorban állás elkerülése és a kényelmes bejutás érdekében javasolt az online belépőváltás, a pénztárakban pedig preferáltak az érintkezésmentes fizetési módok, de természetesen továbbra is lehetséges a jegyek készpénzes megváltása.

Az illemhelyiségek, vidámparki játékgépek és egyéb frekventált létesítmények tisztítása és fertőtlenítése folyamatos. A vendégek fokozott higiéniáját szolgálják a kültéren és beltérben elhelyezett kézfertőtlenítő állomások is.

A Park ezúton is szívből köszöni látogatóközönségének és támogatóinak mindazt az érdeklődést, türelmet és segítséget, amelyet e nehéz időszakban tőlük kapott, és egyúttal bízik a mielőbbi teljes, korlátok nélküli újranyitásban.

További információk és jegyvásárlás: www.zoodebrecen.hu.

NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT.

Állatkert, Növénykert és Vidámpark

4032 Debrecen, Ady Endre út 1.