Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2021.04.06
Az Emirates arra számít, hogy ha ilyen ütemben növekszik az átoltottság, akkor már az idei őszi és téli szezonban újraindul a turizmus és felszabadultan fedezhetjük fel a világot. Az őszi és téli utak szervezésének megkönnyítése érdekében a légitársaság már most elindította előfoglalási akcióját, és összefoglalta, mire készüljenek azok, akik az Indiai-óceán térségébe vágynak. A magyarok körében legnépszerűbb három úti cél – a Seychelle-szigetek, Srí Lanka és a Maldív-szigetek – egyaránt felkészült a turisták fogadására. A biztonságos odajutásról az Emirates gondoskodik.

Seychelle-szigetek

A varázslatos tengerpartjairól híres Seychelle-szigetek március 25-én nyitotta meg újra kapuit az utazóközönség előtt. A világ minden tájáról oltási-, és karanténkötelezettség nélkül várják a turistákat. A belépés egyetlen feltétele egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt. A sziget hotelei, és üdülői mellett kiadó lakások és villák biztosítják a maximális távolságtartás lehetőségét. 2021. március 28. és október 30. között az Emirates heti ötről hétre emeli járatai számát Dubaj és Mahe között, mely útvonalon Boeing 777-300ER típusú repülőgépek közlekednek. Az előfoglalási akció keretében most 260.000 forinttól foglalhatók turistaosztályú jegyek Budapestről.

Srí Lanka

2021. január 21-én az „Indiai-óceán gyöngyszeme” ismét megnyílt a látogatók előtt. Ide érkezve sem szükséges karanténba vonulni, ám az utazás előtt, és érkezés után is PCR tesztet kell végezni. Bár a szigeten nincs karanténkötelezettség, a turisztikai célú vízumok kiadásának előfeltétele, hogy egy “Safe and Secure Level 1” tanúsítvánnyal rendelkező szállodában foglaljunk szállást a nyaralás első 14 napjára. Érkezéskor, valamint a 10. nap után is PCR tesztet kell végezni. Az Emirates heti 6 járatot üzemeltet Colombo nemzetközi repülőterére Dubajból. Az Economy repülőjegy ára most 260.000 forinttól indul a Budapest-Colombo útvonalra. Sri Lanka népszerűségét változatos mikroklímáinak köszönheti: esőerdőkben, szavannákon barangolhatunk, megcsodálhatjuk a hegyekben a teaültetvényeket és kipihenhetjük magunkat a zárt tengerpartokon. A varázslatos természet számos páratlan élményt kínál: az Udawala Nemzeti parkban elefántokat láthatunk természetes közegükben, finom teákat kóstolhatunk Nuwara Eliyában és Ellában, miközben gyönyörködünk a mesés vízesésekben. Mindezt úgy, hogy nem kell turisták tömegével találkoznunk.

Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek a világjárvány idején is nagyrészt nyitva állt az utazóközönség előtt, mindössze egy utazás előtti PCR tesztre, és érvényes szállásfoglalásra van szükség. Az 1200 apró sziget mindegyikén csak egyetlen üdülőhely vagy szálloda található, vagyis a biztonságos távolságtartás a sziget földrajzi adottságainak köszönhetően is biztosított. Az Emirates jelenleg heti 24 járatot üzemeltet a Maldív-szigetekre, ahová a Boeing 777-300ER típusú repülőgépek közlekednek. Március 28. és április 18. között azonban heti 28 járatra bővül a járatszám. Budapestről az Economy jegy már 205.000 forinttól megvásárolható.

További információ a beutazási feltételekkel kapcsolatban az alábbi linken érhető el.

A kedvezményes előfoglalási árak mellett rugalmas foglalási lehetőségek, valamint a repülőjegy mellé járó átfogó, az esetleges Covid-19 megbetegedésekre is kiterjedő utasbiztosítás is garantálják a kényelmes és nyugodt utazást.

A kedvezményes jegyárakon felül az Emirates díjnyertes hűségprogramja, az Emirates Skywards egy különleges akcióval kedveskedik a törzsutasoknak. Az április 1. és június 30. között foglalt utazásokkal a flydubai és az Emirates hálózatán belül most akár megduplázhatók az Emirates Skywards mérföldek.

Mindent a biztonságért

Az Emirates bővülő járatkínálata mellett továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa, és garantálja utasainak és munkatársainak biztonságát és egészségét. Felszállás előtt maszkot, kesztyűt, kézfertőtlenítőt tartalmazó ingyenes higiéniai készletet kap minden utas. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést, valamint ingyenes PCR tesztet végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik. További információk itt olvashatók.

Emellett a légitársaság rugalmas jegyfoglalást vezetett be: azon utasok, akiknek jegye 2021. szeptember 30.-át megelőző dátumra szól és a járványügyi korlátozások miatt nem tudnak a foglalt időpontban utazni, megtarthatják jegyüket, és 24 hónapig ingyenesen átfoglalhatják más időpontra.

Az Emirates turistaosztályán utazók most még nagyobb személyes teret élvezhetnek a fedélzeten, és akár három üres, szomszédos ülőhelyet is foglalhatnak maguknak. Az új, extra ülések mellett az Emirates jelenleg különféle ülőhelyeket kínál a turistaosztályon utazó ügyfelei számára, hogy utazási igényeik alapján kiválaszthassák a számukra megfelelőt: extra lábtérrel rendelkező ülések, ikerülések vagy a turistaosztály elején található preferált ülőhelyek állnak az utasok rendelkezésére a normál ülések mellett.