Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.02.21
Sokan szeretik a síelést, a pandémia miatt a hazai sípályákon volt és még van is lehetőség síelni. A síelés hazai szerelmeseinek állítottuk össze, hogy hol várják a síelőket.

Eplényben, Mátraszentistvánon, Sátoraljaújhelyen, Bánkúton, Visegrádon és Kékestetőn lehet síelni a pályákon. Indulás előtt érdemes tájékozódni, hogy hol milyen pályák vannak nyitva, és mekkora a hó. Arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy a házirendbe foglalt Covid protokollt mindenkinek kötelező betartani.

Bővebb információ:

https://sielok.hu/hojelentes/magyarorszag/rendhegy/csaknyitva/

https://sieljitthon.hu

Fotó: Fehér Gyula

Amatőröknek és gyerekeknek rendezték meg a Honda Kupát

Idén itthon nagy sikerrel rendezték meg a Honda Kupát, amelynek tavaly Donovaly adott otthont. Az Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságot idén azért rendezték a Mátraszentistváni Síparkban, mert a pandémia miatt Szlovákiában zárva tartanak a sípályák, így mi örülhettünk a versenynek.

Fehér Gyula, a verseny ötletgazdája és szervezője elmondta, hogy 238-an neveztek és 189-en rajtoltak el a Mátraszentistváni Síparkban, itt már kétszer is megrendezték ezt a versenyt, azt lehet mondani, hogy most visszatértek ide a versenyzők.

A Honda Kupa érdekessége az, hogy itt nem az igazolt versenyzők, hanem az amatőrök mérik össze az erejüket. A profikat kizárták.

A versenyzőknek nem volt könnyű dolguk Fotó: Fehér Gyula

Jövőre Donovalyban 2022. február 5-én rendezik meg a 30. HONDA Kupa, Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságot. Többszörösen is jubileumi lesz verseny, hiszen Donovaly már 10 alkalommal lesz házigazdája a versenynek, amelyet először 1993-ban, az ausztriai Semmeringen rendeztek meg.

Az elmúlt 29 esztendő alatt legtöbbször Ausztria volt a házigazda, az utolsó 9 esztendőben pedig Szlovákia, Donovaly (Dóval).

A verseny főtámogatója a HONDA. A rendezője már 29 esztendő óta a
SkiOutlet.hu.

Aki kíváncsi kik nyertek és milyen volt a verseny, az innen informálódhat: https://sieljitthon.hu/sikeresen-lezajlott-a-honda-kupa-beszamolo-sok-keppel/