Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.01.24
A szigetország elmúlt 500 évében szinte mindig megrendezték a karnevált. Talán csak a II. Világháború idején maradt el a tavaszváró ünnep, melyet először 1535-ben tartottak nem sokkal azután, hogy a Szent János rendi lovagok megérkeztek a szigetre.

A járványhelyzet azonban idén sajnos nem teszi lehetővé, hogy az eseményt, melyre az ország apraja nagyja egész éven át készül, hagyományos formájában rendezzék meg.

A szervezők gőzerővel dolgoznak a virtuális eseményeken és a felvonulási kocsikon, jelmezeken, melyek idén ugyan nem járják be Valletta utcáit, de így is megtekinthetők lesznek egy karneváli kiállítás keretén belül Valletta forgalmasabb terein, Florianában és jó pár körforgalomban sziget-szerte a karneváli napok (2021. február 12-16.) ideje alatt.

Az ünnep elengedhetetlen kellékei a színpompás kosztümök is, melyek egy része hasonló módon kerül majd kiállításra, míg egy részük egy karneváli jelmezversenyen indulhat majd, aminek a Saint James Cavalier Kreatív Központ ad otthont.

Az eseményeket TV közvetítéseken és a máltai karnevál social media csatornáin keresztül lehet majd nyomon követni.

A rendezők munkáját nagyban nehezítette, hogy az előkészületek így is sok munkát jelentenek, melyeket szeptemberben el kellett kezdeni, de számos önkéntes, akikre évről-évre számíthattak a járvány miatt lemondta közreműködését.

Hasonlóképp nehezített a helyzeten, hogy sok szponzor is visszalépett. Ennek ellenére az idei karnevál nem marad el, csak alkalmazkodik a jelen helyzethez.(Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary)