Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.12.30
Athén lesz az első úti célja a Wizz Air Abu Dhabinak, az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzetközi légitársagának - tájékoztatta erről az MTI-t a Wizz Air csoport szerdán.

A közlemény szerint a görög fővárosba január 15-től indulnak járatok, a légitársaság február 4-től pedig Abu-Dzabiból Theszalonikibe is küld járatokat.

Az útvonalhálózat bővülni fog, ahogy a tervezett úti célok felkerülnek a járványügyi szempontból zöldnek nevezett országok listájára – közölte a vállalat jelezvén, hogy készen állnak a repülésre. Az eredetileg bejelentett útvonalhálózat része volt Alexandria, Kutaiszi, Lárnaka, Odessza és Jereván is.

A közleményben kiemelték: az új Airbus A321neo repülőgépekből álló flottával a régióban jelenlévő versenytársakhoz képest a Wizz Air Abu Dhabinak lesz a legkisebb ökológiai lábnyoma.

A Wizz Air Abu Dhabi az ADQ és a Wizz Air közös vállalkozása. A Londoni Értéktőzsdén jegyzett Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, jelenleg 136 darab Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet.

A Wizz Air árbevétele első fél éves jelentése szerint (a szeptember 30-at megelőző 6 hónapban) 71,8 százalékkal 471,2 millió euróra zuhant.

A légitársaság egyszeri tételektől tisztított adózott eredménye tavaly ugyanebben az időszakban még 368,8 millió euró volt, idén viszont 144,9 millió eurós adózott veszteséget könyvelt el.