Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.10.08
Átadták a 80 milliós beruházást a Nyúl utcai intézményben, jöhet a télies idő, egy újabb halasi intézmény működtetése válik energiahatékonyabbá.

A „Kiskunhalasi Idősek Otthona energetikai felújítása” elnevezésű TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00072 program keretében 80639 627 forint értékű beruházás valósult meg.

Az energetikai fejlesztés mellett az akadálymentesítésre is mód nyílt. A szigetelést, nyílászárócserét, fűtéskorszerűsítést és akadálymentesítést úgy kellett megoldani, hogy közben működött az intézmény. A lakókat csak egy-egy napra, a radiátorcserék idejére kellett kiköltöztetni a szobáikból.

Energiahatékonyabbá vált a 90 fő ellátását végző épület, a lakók életét pedig könnyebbé teszi a bejárathoz épített rámpa és az épületben kialakított akadálymentes mosdó.

Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően a mostani fűtési szezontól már jóval hatékonyabban lehet az épületet működtetni – mondta a beruházás átadóján a Szociális Szolgáltató Központ vezetője, Juhász György.

A beruházás átadóján a kivitelező cég képviselője ismertette az elvégzett feladatokat. Nyílászárócsere, homlokzati és, padlásfödém hőszigetelés, de radiátor csere, és új kazán telepítése is szerepelt a programban.

Az Idősek Otthonának energetikai felújítása elnevezésű programra Kiskunhalas Város Önkormányzata 80 millió 639 ezer forint, támogatást kapott a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programtól.

A projekt megvalósítása azt a célt is szolgálja, hogy csökkenjen az intézmény által kibocsátott szén-dioxid mennyisége. A beruházások ezzel a programmal még nem érnek véget.

Próbálják folyamatosan fejleszteni, korszerűsíteni az Idősek Otthonát. Legutóbb a mosodában és a konyhán voltak fejlesztések, most pedig új szobák kialakítása van folyamatban a Nyúl utcában.