Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.10.05

Mint az már hírek között többször is megjelent, idén nem rendezik meg a hagyományos karácsonyi vásárt a pozsonyi Fő téren és a Ferencesek terén.

Erről a vásár szervezője, a pozsonyi magisztrátus döntött a rosszabbodó járványügyi helyzet és az újonnan elfogadott óvintézkedések alapján.

„Még ha a járvány második hulláma vissza is vonulna a járványügyi óvintézkedések pedig enyhülnének, akkor sem fog november végéig – a vásár hagyományos megnyitásának időpontjáig – olyannyira megváltozni a helyzet, hogy ismét meg lehessen tartani egy olyan rendezvényt, ahol lakosok és látogatók ezrei találkoznak” – indokolta a döntését a főváros.

Pozsony központjában, a Hviezdoslav téren is szoktak karácsonyi vásárt tartani, amit az Óváros szervez.

A helyi hivatal a TASR kérdésére azt válaszolta, hogy a döntés meghozatala előtt szeretnék megvárni a Közegészségügyi Hivatal és az illetékes Regionális Közegészségügyi Hivatal óvintézkedéseit.

A karácsonyi vásár a mértékét és az időtartamát tekintve is korlátozott formában valósulna meg.

Az egyik verzió szerint a vásár körbe lenne kerítve, és több ellenőrzött be- és kilépési pontot hoznának létre.

Egy másik verzió szerint a megvásárolt ételek és italok elfogyasztására alkalmas asztalok elrendezésén változtatnának.

Pozsony-Óváros azzal a lehetőséggel is számol, hogy minden igyekezetük ellenére idén mégsem tudják megrendezni a karácsonyi vásárt.


Forrás: https://korkep.sk/cikkek/kultura/2020/10/02/lehetseges-hogy-pozsony-ovaros-megis-megrendezi-a-karacsonyi-vasart-a-hviezdoslav-teren/