Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.07.21
A koronavírus miatti bizonytalan időkben érdemes előre tájékozódni utazás előtt. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a legfontosabb információkat, amelyeket a Ciprusra történő utazás előtt mindenképpen tudni kell.

Ciprus már két és fél hónapja nyitotta meg a beutazási lehetőséget és azóta is alacsony a koronavírus fertőzöttek száma. A küldő országokat A, B és C kategóriákba osztották, hasonlóan mint nálunk A= zöld, B= sárga, C=piros. A besorolást hetente frissítik.

Kötelező regisztráció

Beutazás előtt minden utasnak regisztrálni kell a https://cyprusflightpass.gov.cy oldalon. A Ciprusba induló repülőgépekre regisztráció nélkül nem lehet felszállni, de ha mégis e nélkül érkezik az utas 300 euro büntetésre számíthat.

Távolságtartás, maszkviselés, szigorú higiéniai előírások, szakadatlan fertőtlenítés van érvényben a szállodákban, éttermekben, tengerpart szakaszokon, taxikban stb.

Ingyenes kórházi ellátás

Amennyiben egy utas Cipruson fertőződik meg, neki és családjának a helyi kormány állja vakációja és gyógyítása összes költségét. A karantén szállodákban történik az utas és hozzátartozóinak elhelyezéséről és a teljes ellátásukról is gondoskodnak. Az érintettnek csupán a taxiköltséget és hazarepülése árát kell kifizetnie.

Fotó: Dimitris Vetsikas / Pixabay

Olcsóbb lett Ciprus

A SzeretünkUtazni.hu még májusban készített interjút egy Cipruson élő magyar idegenvezetővel, Melinda Hamatilával. Ebből az derül ki, hogy a szigetország árai lentebb mentek a COVID-19 hatására. A cikket ide kattintva olvashatja el.

A koronavírus miatti karantén alatt komoly intézkedéseket vezettek be Cipruson, még a lakóhelyet elhagyni sem volt szabad. Nagyon sok tesztet végeztek és végeznek a mai napig, amit az alacsony számú fertőzöttek egyik garanciájának tartanak a szigetországban.

Új reklámfilm Ciprusról

Nemrég került bemutatásra a legújabb marketing film Ciprusról, amelyet kedvcsinálóként megosztunk az olvasókkal: