Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.07.15
Nyitott Porták néven egész nyáron átívelő programsorozatot szervezett 24 családi porta Zalacsánytól Kisgörbőig a Zala-völgye rejtett vidékén.

Fatér Balázs István, a Zalai Hagyományőrzők Egyesületének elnöke, és Szabó Tibor, a Nyitott Porták program-koordinátora tájékoztatása szerint a portákon nem tömegrendezvényeket fognak találni, ahol elveszik az egyéniség! Itt a résztvevők aktívan bekapcsolódhatnak és alakíthatják az eseményeket, saját kreatív személyiségükkel és gondolatvilágukkal.

Egyre többen vágynak nagyszüleik – szinte már feledésbe merült – békés életére, a feledhetetlen gyermekkori nyaralások érzésére, ízeire, biztonságára.

A személyre szabott, családias hangulatú Nyitott Porta programokon a házigazdák kalauzolásával ismerkedhetnek a gyógynövények és a hagyományos kertészkedés praktikáival, a vegyszermentes borászkodással, méhészkedéssel, vagy készíthetnek tradicionális recept alapján házi szörpöt és lekvárt.

Nem maradhat ki a gyerekek kedvence az állatsimogató, a lovarda és az íjászat sem a programból, de még mangalica farmra is elvetődhetnek a gasztro kalandorok.

Aki a házi kecskesajt, a falusi füstölt sonka vagy a zalai cukorperec nosztalgikus ízeire vágyik, a Zala-völgyében ezeket is megtalálja, sőt még elkészíteni is megtanulhatja.

Nyitott Porták és nyitott emberek várják a családokat, baráti társaságokat egész nyáron Hévíz és a Balaton közvetlen szomszédságában, a zalai dombok ölelésében.

Bővebb információ:

www.nyitottportak.hu és www.facebook.com/nyitottportak/