Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.07.01

A DVSC kisebbségi tulajdonosa, az önkormányzat megvásárolja a többségi tulajdonos, Szima Gábor és családja részvénycsomagját, így csaknem 100 százalékos tulajdonosként működteti a jövőben az NB I-ből kiesett Lokit – jelentette be Debrecen polgármestere.

Papp László csütörtökön sürgősséggel terjeszti a városi közgyűlés elé az új igazgatóság tagjait, majd pénteken előterjesztik javaslataikat a DVSC közgyűlésének.
Az új vezetésnek nem lesz tagja Szima Gábor eddigi klubelnök, akivel nem volt felhőtlen a viszonya a kisebbségi tulajdonos önkormányzatnak – jelezte.
Papp László azt mondta, a stabil, biztonságos anyagi háttér megteremtése a cél a DVSC-nél; elvárják, hogy a csapat a következő idényben bajnoki címet szerezzen, és visszakerüljön az NB I-be.
Papp László ugyanakkor az elmúlt másfél évtizedet – a mostani kiesés ellenére – a Loki legsikeresebb időszakaként jellemezte, felsorolva a hét bajnoki címet, a kupagyőzelmeket, a Bajnokok Ligája-szerepléseket, és köszönetet mondott Szima Gábornak, akivel “az eddigi együttműködés lezárult”.

A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes DVSC 1993 óta folyamatosan az első osztály tagja volt, az OTP Bank Liga múlt szombaton befejeződött szezonjában azonban csak a 11. helyen zárt, és ezzel búcsúzott.
Papp László bejelentette: a DVSC cégvezetője továbbra is Róka Géza marad, új posztként pedig létrehozzák a szakmai igazgatói tisztséget, amelyet az aktív labdarúgástól most visszavonuló Tőzsér Dániel fog betölteni.
Szima Gábor a sajtótájékoztatón sikeresnek nevezte a nevével fémjelzett időszakot. Üdvözölte, ha a helyi vállalkozók beállnak a Loki mögé, ami szerinte az elmúlt 19 évben nem történt meg. Azt mondta, olyan DVSC-t ad át, amelynek van erős csapata, minden játékosnak szerződése, és anyagilag is stabil, mintegy 300 millió forint forrással.
Az eddigi klubelnök sok sikert kívánt a Lokinak, amelyet a jövőben is támogat majd anyagilag.