Újdonságért, jó ötletekért nem megyünk a szomszédba. Vagy mégis?
A Balatonmárián nyaralók közismert étterme az újdonság varázsával várja az utazókat. Gondolatban híres kikötők, és azok közkedvelt ételeit ismerhetik meg a déli part gasztrokikötőjében, a PORT étteremben.
A déli parton, Balatonmáriafürdőn, a kikötőben található PORT étterem és panzió olyannyira komolyan veszi a kikötői feelinget, hogy idén nyáron híres kikötőket idéznek meg tematikus hétvégéken.
Ha ez a nyár már nem a messzi utazásoké, miért ne kóstoljunk a Balaton partján autentikus New York-i ételeket? Vagy miért ne érezzük magunkat egy barcelonai tapas bár teraszán, vagy utazzunk el az ízek szárnyán Tokió zsúfolt kikötőjébe?
A PORT a Magyar Konyha TOP10 kikötői éttermébe is bekerült, és 2019-ben a marhaszegyes ciabatta elnyerte a beach food verseny második helyét.
A tematikus hétvégéken a Balaton mellett június 26-28. New York, Július 24-26. Barcelona, Augusztus 28-30. Tokió.
Az első hétvégén amerikai kukorica levest, BBQ oldalast, Chili con carne baguettet, Csirkeszárnyat, Hamburgert, Hot dog-ot, Amerikai palacsintát juharsziruppal és Almás pitét kínálnak. Vérbeli amerikai üdítőkkel és koktélokkal zárják az étkezést.
A PORT régóta a déli part gasztrokikötője. A korábbi két egységet egybevonták, a felette lévő panzióban a kényelmes szobák mellett már kerti medence is várja a vendégeket.
Az étteremben és a teraszon marad a laza, kikötői hangulat és a beach food vonal, de az új séf, a Kristinustól érkezett Horváth András személyével egyértelmű minőségi ugrás érkezett el.