Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.06.18
Kéthetes házi karanténba kényszerült csütörtöktől a cseh főváros egész vezetősége és a városi hivatal több munkatársa., miután Petr Hlubucek főpolgármester-helyettesnél kimutatták a koronavírusos fertőzést.

Mintegy három-négy tucatnyi emberről van szó.

A fertőzés miatt a fővárosi önkormányzati szervek következő napokra tervezett üléseit lemondták, és folyamatban van mindenkinek a tesztelése, aki az utóbbi napokban kapcsolatba került a főpolgármester-helyettessel.

Karanténba került a parlamenti alsóház két prágai tagja is, mert találkozott Hlubucekkel, Radek Vondrácek házelnök ezért felszólította a képviselőket, hogy a tárgyalóteremben ismét csak arcmaszkkal jelenjenek meg.
Adam Vojtech egészségügyi miniszter bejelentette, hogy július elsejétől megszűnik az arcmaszkok kötelező használata a tömegközlekedési eszközökön is.

Ez alól kivétel lehet Prága és az észak-morvaországi Karviná, ahol a Darkov bányában az utóbbi hetekben több mint 400 fertőzést mutattak ki – erről később születik döntés. Csehországban március elsején mutatták ki az első koronavírusos fertőzést.

Csütörtök reggelig mintegy 10 150-en fertőződtek meg, közülük több mint 7500-an már kigyógyultak a betegségből. A Covid-19 betegség eddig 333 halálos áldozatot követelt az országban. (MTI)