Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.27

Debrecen egyik leglátogatottabb kulturális-turisztikai intézménye, a Nagyerdei Kultúrpark elsőként csatlakozott a Debrecen városkártya szolgáltatáshoz, mely exkluzív kedvezményeket és szolgáltatásokat biztosít a cívisváros lakói számára.

Az ország első e-személyigazolvány alapjaira épülő okos városkártyával a debreceniek a fenti kedvezményen kívül a DKV Zrt., valamint a június közepén nyíló új Aquaticum Debrecen Strand szolgáltatásait is kedvezménnyel vehetik majd igénybe.

A kiállításától számítva három évig érvényes városkártya igényléséhez érvényes személyigazolvány és debreceni állandó lakcímkártya, továbbá egyszeri, 1000 Ft-os előállítási díj megfizetése szükséges.

Június 15-től valamennyi lakos életkortól függően jelentős, 20-27% közötti kedvezménnyel válthat éves állatkerti bérletet, mely egyben vidámparki belépőül is szolgál és egy teljes éven át tartó felejthetetlen állatkerti és vidámparki kalandot ígér.

A kártya a DV Parking ügyfélszolgálati irodája (Malompark) mellett a Kultúrpark közelében található Visit Debrecen-értékesítőhelyen (Pallagi út / Aquaticum) és DVSC Shopban (Nagyerdei Stadion) is elkészíttethető június 2-től. Részletes információ: www.debrecen.hu, valamint www.zoodebrecen.hu.

Május utolsó hétvégéjén a gyermekeké lesz a főszerep az idén 60 éves Nagyerdei Kultúrparkban, május 31-én, vasárnap a Vojtina Bábszínház Társulatával közösen szervezett program keretében óránként útjára indul majd a Kultúrpark zenélő csacsifogata, amely gólyalábasok és bábosok menetével színesedik. A Társulat emellett délelőtt és délután is bábelőadást tart Vitéz László – Az elásott kincs címmel a Vidámpark Vitéz László-színpadán. Debreceni hobbimodellezők jóvoltából pedig látogatók megismerkedhetnek majd az autómodellezés rejtelmeivel is.

A gyermeknapi hosszú hétvégén vidámparki újdonságokból sem lesz hiány. Továbbra is várja a irtuális kalandok szerelmeseit az új 10D mozi és a szórakoztató testmozgási lehetőséget kínáló Icaros, de visszatér a kínálatba a gyermekek nagy kedvence, a pónilovaglás is. Mindemellett a nagyközönség végre kipróbálhatja majd a megújult Apollo-X-et (korábbi nevén Meglepetést), amely az űrutazás földöntúli élményével várja az érdeklődő asztronautákat.

A hosszú hétvégére kinyitják az Oláh Gábor utcai állatkerti bejáratot is, továbbá javasolják az online jegyvásárlást, amely a sorban állás elkerülésének köszönhetően nemcsak biztonságosabb, de gyorsabb és kényelmesebb bejutást is biztosít.

Állatkerti, illetve vidámparki belépővel valamennyi programelem megtekinthető, gyermeknap alkalmából pedig az intézmény ajándék kisvasúti körrel kedveskedik minden 14 év alatti látogatójának!