Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.22
Pécsett csaknem hétszázmillió forint értékben, kormányzati forrásból zajlanak egyházmegyei fejlesztések a pécsi világörökségi helyszínek közvetlen közelében.

A koronavírus járvány ellenére is folyó, ősszel záruló beruházások eredményeként az egykori – pécsiek körében “Papucsként” emlegetett, évek óta zárva lévő – Káptalani Borozó helyén turisztikai központ jön létre, a pinceépület felett az ott működő egykori Rózsakert nevű vendéglátóhely nevéhez illően virágoskertet alakítanak ki.

A kivitelezés egy szomszédos, Janus Pannonius utcai műemlék épület felújítását is magában foglalja, az az Egyházmegyei Könyvtárnak ad majd helyet.
Jelenleg a Rózsakert tereprendezése, kerítésének építése és a korábbi borozó épületének felújítása, gépészeti korszerűsítése, átépítése zajlik.

A beruházás nyomán a Rózsakert egy olyan éjszakára zárható parkká alakul és kisebb kulturális rendezvényeknek is helyet adhat majd.

Az egykori borozó helyén a Pécsi Püspökség ajándékboltot nyit, amely közvetlen feljáratot biztosít a parkba. A tavaly márciusban megkezdett építési munkák várhatóan idén szeptember közepére fognak elkészülni, ezt követően az ősszel ültetik el a növényeket. (Forrás: Pécsi Egyházmegye)