Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.18
Thaiföld nemzeti légitársasága, a Thai Airways International (THAI) hétfőn bejelentett, hogy csődeljárást szeretne kezdeményezni. A cég 2017-től veszteségesen működött és komolyan érintette a koronavírus által okozott hatalmas kiesés.

A koronavírus hatására csődeljárást szeretne indítani a Thai Airways International (THAI) – írta hétfőn a www.khaleejtimes.com.

Thaiföld nemzeti légitársasága már 2017 óta veszteségesen működött. Nemrég még azt írták, az állam fontolgatja, hogy pénzügyi segítséget biztosítson-e, így segítve a nemzeti légitársaság kilábalását a válsághelyzetből. Mindez 58,1 milliárd baht (1,8 milliárd dollar) értékű mentőcsomag folyósítását jelentette volna. A tervezettel azonban sokan nem értettek egyet, hiszen az évek óta veszteségesen működő Thai Airways helyzetében félő, hogy a pénzügyi támogatás önmagában nem vezetett volna sikerhez.

A társaság tavaly 12,04 milliárd baht veszteséggel zárta az évet.

A Thai Airways a világ legtöbb légitársaságához hasonlóan a koronavírus miatt került rossz helyzetbe.

Thaiföldön eddig 3031 megerősített COVID-19 fertőzöttet és 56 halálesetet regisztráltak. A koronavírus azonban komoly veszteségeket okozott az ország egyik húzóágában, a turizmusban a lemondott utak és az elmaradt vendégforgalom miatt. A thai kormány még áprilisban betiltotta a nemzetközi járatokat és június 30-ig meghosszabbították a döntést. Vagyis eddig az időpontig továbbra sem érkezhetnek külföldiek Thaiföldre.

A turisztikai szakma Magyarországon is komoly veszteségeket szenvedett, legutóbb az 1995 óta működött Robinson Tours jelentette be a leállását.

Frissítés: Magyar idő szerint kedd reggel Thaiföld miniszterelnöke bejelentette, hogy a lehetőségek felülvizsgálata után úgy döntöttek, csődbíróság segítségével átstrukturálják a Thai Airways működését és nem engedik, hogy csődbe menjen. A légitársaság továbbra is üzemelni fog – szerepel a Reuters turósításában.

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon, hogy értesülj további híreinkről is!