Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2020.05.10
A városi élet zajától távol, a Dunakanyarban váltotta valóra régi álmát Bahil Roland. A fiatal építész egyedi és különleges hangulatú kabint tervezett, ahol szabadon alkothat és dolgozhat - de mások is kölcsön akarták kérni tőle, így lett belőle üzlet. A Bohém Kabin és Wellness különleges kialakítással, megmentett bútorokkal, dézsafürdővel, infraszaunával, sószobával és persze az erdő friss levegőjével várja a vendégeket. Nem csoda, hogy alig találni szabad időpontokat ha valaki foglalna. Interjú Bahil Rolanddal.

Hogyan jött a Bohénkabin ötlete?

Építészként mindig is érdekeltek a kicsi, kompakt épületek, amiknek egyedi és különleges a hangulatuk. Sokkal nagyobb kihívás egy olyan épületet tervezni, megalkotni, ahol minden négyzetcentiméter ki van használva és semmi felesleg, pazarlás nincsen az épületben.

Miért pont ezt a helyszínt választottad?

A Dunakanyart nagyon jól ismerem, hiszem itteni srác vagyok. Szívemnek a legkedvesebb környék a világon.

Fotó: @bohemkabin

Egy délutáni, kikapcsoló motorozás alakalmával találtam erre a házra, pont árulták! Egyből elkezdődött a fejben a tervezés, a lehetőségek, ahogy ott álltam a kapu előtt és néztem a kis omladozó donor házamat.

Gondoltam ez nagyszerű alap, nagyon-nagyon ez kell Nekem! Másnap megvettem! Nem sokat szoktam gondolkodni az ilyen dolgokon szerencsére. Aztán elkezdődőt a tervezés, majd a kivitelezés hosszú-hosszú szakasza.

Már akkor tudtad, hogy apartmanház lesz belőle?

Először magunknak szerettük volna a kisházat, de ahogy kezdte felvenni a mostani formáját az ismerősök kérdezgették, hogy majd lehet-e bérelni vagy kölcsön adom?

Fotó: @bohemkabin

Egy gyors piackutatás, számolgatás, osztás szorzás, kezdtem egy kicsit bepillantani ebbe a Kabinos világba és elég érdekesnek látszott tele kihívással és fejlődési lehetőséggel, így gondoltam megmérettetem a kisházamat a piacon. Hát így került a Kabin a Vendégeink látóterébe. És szerintem ezért is szeretik, mert a családnak készült saját használatra és olyan, mint Mi?

Miért pont ezt a nevet kapta?

Egyrészben marketing, másik részben pedig a ház belseje úgy gondolom kicsit Bohém a képregényeimmel a plüss trófeákkal a megmentett, újra gondolt bútorokkal. Például a színes komódunk és az olvasó lámpánk a lemezjátszó és az egyedi gyártású lebegő ebédlő asztalunkkal, kicsit bohém, gyerekes és nagyon szerethető.

Melyik részeire vagy a legbüszkébb?

Minden elemére nagyon büszke vagyok, de leginkább a komódra mert azt a feleségem csinálta.

Fotó: @bohemkabin

Milyen környékbeli programlehetőségeket ajánlotok a vendégeknek?

Sok látnivaló van, Dunapart, Királyrét, erdei kisvasút, Visegrádi fellegvár, bobozás, kirándulás, remek éttermek szerintem mindenki megtalálja magához illő aktív pihenést a Dunakanyarban. Itt lehet pihenni, alkotni (nem egy nagyszerű háztervem született már itt kint) együtt lenni, külön lenni, elvonulni, feltöltődni, leereszteni. 

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon, hogy értesülj további híreinkről is!